Kurser

Föreläsningar och kurser

Bästa sättet att förbättra sin hälsa är att öka sin egen kunskap. Med min pedagogiska bakgrund sätter jag samman hälsoföredrag och kurser som följer ”en röd tråd” och är lätta att förstå. Du får alltid med dig textmaterial hem för att i lugn och ro kunna repetera det ämne som jag förmedlat.

Hälsoprogram med HälsoBlomstra, Anneli Melander

Hälsoprogram med HälsoBlomstra, Anneli Melander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————

Friskare Livsstil- en kurs i 6 steg

Utbudet inom kost och hälsa är enormt och påståendena många och det är svårt att välja varor i butikerna och solla bland träningstrenderna. Genom att delta i kursen för friskare livsstil får du kunskaper som gör valen lättare. Du får lära dig om kost, motion, stress, miljögifter och målbildsträning. Det ingår 6 träffar som vardera är 2 timmar. Under kursens gång får du material som till slut skapar din ”Hälsopärm”. Du får också en samling hälsosamma recept (frukost, lunch och middag samt mellanmål). Deltag i kursen och lär känna nya människor med samma intresse för välbefinnande som du.

Pris:

Individuellt: 9885 Kr

I grupp: 2475 Kr/ deltagare

Anmälan till HälsoBlomstra, Anneli Melander tel: 070-672 51 61

Klicka på den blå understrukna texten för att läsa vad några som gått kursen tyckt Kundreferenser, Friskare Livsstil

——————————————————————————————-

Nå din idealvikt.

Med en metod som tar hänsyn till ditt ursprung kommer du att lyckas nå ditt ”viktmål”. Hos HälsoBlomstra möter du en diplomerad kostkonsult som på ett pedagogiskt och lättsamt sätt förmedlar sin kunskap till dig. Du kommer att få insikt om hur din kropp fungerar, vad just du ska äta samt hur du ska träna för att nå ditt ”viktmål” och stanna där för all framtid. Att gå upp och ned i vikt som en jojo är skadligt för kroppen och stör kroppens hormonbalans. HälsoBlomstras ”viktbalanserings metod” bygger på födoämnen med lågt GI kombinerat med blodgruppsanpassad kost och träning. GI- metoden leder till att en mindre mängd fettinlagrande insulin utsöndras och blodgruppsanpassad kost leder till förbättrad hälsa inom många olika områden.

Du kan välja att nå ditt ”viktmål” i grupp eller individuellt. I priset ingår 5 träffar, ett blodgruppstest, vägning på kroppskompositionsvåg (kroppsvikt, BMI, mängd kroppsfett samt fett kring de inre organen) och ett kompendium. Kompendiet innehåller en beskrivning på hur hormoner kan nyttjas vid viktbalansering, en meny på vad du ska äta under 28 dagar med tillhörande recept samt träningstips för ändrad kroppskomposition. Använd ditt kompendium varje dag och resultat kommer att uppnås.

HälsoBlomstra önskar dig välkommen till ”Nå din idealvikt” med ökad kunskap och förståelse under ett inspirerande ledarskap.

Pris:

Individuellt: 4118 Kr

I grupp: 1030 Kr/ deltagare

Gör din bokning på tel:070-672 51 61

——————————————————————————————–
Bli Rökfri- Börja dofta gott

HälsoBlomstras Sluta Rökaprogram – Ett nikotinfritt program som ger dig en mångfald av handfasta metoder som underlättar att uppnå ett liv som rökfri 

HälsoBlomstras Sluta Rökaprogram är ett program som på ett modernt hälsosamt sätt lotsar dig till ett liv som rökfri. Du får tillgång till flertalet handfasta metoder för att motverka röksug och abstinens. Tillsammans med övriga programdeltagare stärks din motivation och handlingskraft.

Marie Gustafsson, en tidigare programdeltagare uttryckte det så här under programmets gång:
”Jag har blivit mer medveten om mitt beteende, jag märker när jag av vana stoppar cigaretten i munnen och så tar jag ut den igen och  gör  någon av övningarna som jag lärt mig istället.”

Programmet erbjuder:

  • Handledning individuellt och i grupp
  • Tillgång till flera nikotinfria metoder som minskar abstinens
  • Handlingskraft genom gruppgemenskap
  • Kinesiologibehandling som underlättar rökavslut
  • Tips för att rena kroppen från bl.a. tungmetaller
  • Kostråd för att undvika att trigga igång röksug
  • Skriftligt programmaterial så du slipper göra egna anteckningar
  • Två gruppträffar och en individuell

För att du redan idag ska kunna påbörja din resa till rökfri kommer här ett tips på en Örtblandning som minskar röksug:
Blanda
3 tsk Ingefära
2 tsk Kanel
6 tsk Nejlikapulver eller hel krossad nejlika
0,5 dl lönnsirap
Ta en struken tesked blandat med vatten då röksuget sätter in!

Sluta Röka programmets träffar är i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar. Den individuella träffen bokar du på en tid som passar dig. Vårterminens gruppträffarna äger rum på följande datum:

Tisdag 29 januari 2013  kl.18.30 – 20.00
Tisdag 19 februari 2013 kl.18.30 – 20.00
 

I priset ingår båda gruppträffarna och enklare förtäring på dessa, din individuella träff med Kinesiologibehandling och kostrådgivning samt skriftligt programmaterial.

Allt detta får du för endast 1 700 kr.

Enklast betalar du med betalkort vid den första gruppträffen, har du Friskvårdscheckar fungerar även det som betalmedel. Det är också möjligt att betala en del av programmet med Friskvårdscheckar och resterande del med betalkort. 

Se NU till att boka din plats på HälsoBlomstras Sluta Rökaprogram så du inte fortsätter att röka livet ut.
Gör din bokning genom att ringa 070- 672 51 61 eller maila på info@halsoblomstra.se
 

Varmt välkommen
PS: Vill du veta mer, Klicka på den blå understrukna texten nedan
HälsoBlomstras sluta rökaprogram_VT-13
Programplan, HälsoBlomstras sluta rökaprogram

——————————————————————————————
Huvudvärk / Migränskola

Varför ska du acceptera att bli hindrad i din vardag av Huvudvärk/Migrän?

Med jämna mellanrum arrangerar HälsoBlomstra en Huvudvärk/Migränskola. Där får du lära dig om vad som kan orsaka problemen samt hur du med enkla metoder kan förebygga dem. Du kommer få både teoretiska och praktiska kunskaper som framöver underlättar din vardag. Du kan välja att medverka på morgonen eller på kvällen. Programmet är detsamma vid båda tillfällena. Vi håller till i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar.

Du bokar din plats genom att ringa 070- 672 51 61.

Välj morgontid eller kvällstid:
Morgon = 07.30- 09.00
Kväll = 18.30- 20.00

Priset är 150 kr/person, fika ingår.

Målet är att du inte ska behöva avboka dina planerade aktiviteter jämt och ständigt för att huvudet bankar.

Att äta mycket smärtlindrande medicin är en belastning för kroppen, därför lär jag under denna temaperiod ut enkla och effektiva metoder för att motverka huvudvärk och migrän.

TIPS: Gör en mat- och dryckesdagbok samt anteckna de tillfällen du har huvudvärk/migrän. På så sätt kan du se om det finns ett samband mellan värken och det du äter.

Välkommen!
—————————————————————————————-

HälsoBlomstras Mag-/Tarm hälsoprogram

Är din mage som en uppsvälld kanonkula som pyser?

Hör du till dem vars tankar ständigt snurrar kring hur din mage sköter sig? Många gånger är det svårt att styra det med viljan, pyser det ut lite grand så pyser det ut och så hoppas man på att det inte stinker. Värst brukar det vara när man är på middagsbjudning eller sitter på ett viktigt möte, magen är öm, uppblåst och kanske låter den så där pinsamt och du mår inte bra. Vill du ha en förändring?

Magproblem kan bero på olika saker och i olika perioder under året  kan du delta i HälsoBlomstras Mag-/Tarm hälsoprogram, välj att delta i programmet som helhet eller delar av det. Med dina nya kunskaper och genom att följa rekommendationerna kan du påverka din mage att bli mjukare och pysa mindre till följd att hela du mår bättre och kan fokusera på mötet och ha roligare på festen.

I programmet ingår:
* Föreläsning om Matintoleranser samt matintoleranstest för 80 födoämnen
* En kostkonsultation
* En individuell behandlingsplan
* Föreläsning om Adileum, ett kosttillskott som hjälpt många med Mag-/tarmproblem.

Prislista:
* Hela programmet – 3500 kr
* Föreläsning Matintoleranser och Matintoleranstest 80 födoämnen samt kostkonsultation – 2850 kr
* Kostkonsultation och individuell behandlingsplan – 630 kr
* Föreläsningarna, Matintoleranser och Adileum – 200 kr

Välkommen till HälsoBlomstras Mag-/Tarm hälsoprogram!

—————————————————————————————-
80 procent av immunförsvaret sitter i magen
Frisk mage producerar immunglobulin = ett starkt immunförsvar 

Hej
Vinterkräksjuka och influensa härjar nu runt på arbetsplatser och skolor, min förhoppning är att du och din familj ska slippa drabbas. HälsoBlomstra ger nu tips på hur du kan stärka ditt immunförsvar inför framtiden men också hur du i detta nu kan agera för att öka chansen att hålla dig friskare.

Så här säger Kerstin Lindén som stärkt sitt immunförsvar genom att utesluta kost hon är intolerant emot:
Jag träffade Anneli första gången när hon höll föreläsning på hälsomässan i Hållnäs. Jag bokade en tid med henne direkt efteråt för att göra matintolerans-test. Vi har sedan dess träffats en gång i månaden och har vid varje möte kommit framåt i analyserna av mina krämpor. En del krämpor har försvunnit och en del nya har dykt upp och sedan försvunnit igen. Jag har fått tips om lämplig och olämplig kost, hur jag successivt kan prova de födoämnen som jag är känslig för och vilka näringstillskott som kan vara bra att ta.

// Kerstin Lindén 

Du är välkommen till HälsoBlomstras ”Berättarkväll” i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar  Måndagen den 11 februari kl. 18.30. Då berättar jag om matintoleranser och den myriad av symtom som de kan orsaka. Jag kommer också att berätta om gåtan bakom den fattiga men FRISKA befolkningen med den långa livslängden i Bulgarien vid 1900- talets början. Gåtan vars svar gjorde att Metchnikov fick Nobelpris och att vi idag har Adileum till hjälp för en friskare mage och starkare immunförsvar. 

Sven-Åke Persson har provat Adileum:
Jag har alltid haft en känslig mage med många toalettbesök. Fick för ca 20 år sedan diagnosen Ulcerös kolit och har hela tiden sedan dess medicinerats för detta. Under långa tider har jag även behandlats med stora mängder kortison. Sommaren 2009 togs ett DNA-prov som visade att jag inte hade Ulcerös kolit utan i stället Morbus Crohn. Fick då ändra min medicinering. Under hösten 2009 började jag äta Adileum 6 kapslar/dag och mådde mycket bättre. Mådde till slut så bra att jag slutade med Adileum vilket visade sig vara ett misstag. Började om igen och mådde genast mycket bättre. I dag äter jag 1 tesked Adileum morgon och kväll, jag tycker inte att det har någon som helst smak och har inga problem att ta pulvret. Mår i dag mycket bättre och har till stor del kunnat dra ner övriga mediciner till en mycket lägre nivå än tidigare. Jag har numera inga

problem att leva ett normalt socialt och aktivt liv. Jag är tacksam att jag har fått prova Adileum och vill gärna fortsätta använda det.

//Sven-Åke Persson 

Ta NU chansen att ta del av mina kunskaper så just ditt immunförsvar stärks så att du förhoppningsvis kan gå till jobbet och barnen till skolan. Anmäl dig till min ”Berättarkväll” senast fredag den 8 februari genom att maila (info@halsoblomstra.se ), sms:a eller ringa 070- 672 51 61 

Berättarkvällen lär dig om:
* Skillnaden på allergi och intolerans
* Symtom där matintoleranser kan vara orsaken
* Åtgärder som stärker immunförsvaret/gör dig friskare
* Naturliga mikroorganismers (Adileums) inverkan på hälsan
* Enkla och effektiva metoder för ökad friskhet 

Pris för berättarkvällen, 150 kr/person. 

TIPS HÄR OCH NU!
Motverka vinterkräksjukan:
Paravix = Örter som hämmar tillväxt av bakterier mm
Adileum= Goda bakterier som gynnar ett friskare mage- /tarmsystem
 

Motverka influensa:
Paravix = Örter som hämmar tillväxt av bakterier och virus mm
Adileum = Goda bakterier som stärker immunförsvaret
C-Plus = Bra antioxidant och för vårt immunförsvar
 

Välkommen!
HälsoBlomstra
Anneli Melander

PS! Samtliga kosttillskott kan köpas hos HälsoBlomstra, bor du långt bort kan du maila eller ringa in en beställning så skickas kosttillskotten till dig med posten eller Schenker.

——————————————————————————————

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>