Tidigare Teman

Här kan du läsa om HälsoBlomstras tidigare Teman, information om pågående Tema finner du under rubriken Just NU

Hej, du med Friskvårdscheckar!

Söndagen den 7 och måndagen den 15 december arrangerar HälsoBlomstra Friskvårdschecksdagar, det är dagar då du får något EXTRA för dina Friskvårdscheckar. Din arbetsgivare har gjort en stor satsning genom att ge samtliga anställda Friskvårdscheckar för att förbättra din, dina arbetskamraters och arbetsplatsens hälsa. Men för dig som enskild räcker inte Friskvårdscheckarna till särskilt mycket, därför ger HälsoBlomstra dig nu chansen att få något mer.

Till din bokade behandling kan du dessa dagar välja till en av följande:
* Massage av axlar och nacke
* Massage av fötter och underben
* Kontroll av blodtyck
* Kontroll av kroppssammansättning
* Ansiktsdiagnostik

Det är lätt att delta i Friskvårdschecksdagarna. Du bokar tid för behandling som du betalar med dina Friskvårdscheckar (om värdet på Friskvårdscheckarna understiger kostnaden för din valda behandling betalar du skillnaden med betalkort eller kontant). I direkt anslutning till den behandlingen får du också din valda extra behandling. Bokningen gör du genom att ringa 070- 672 51 61.

Samtliga av HälsoBlomstras tjänster går att betala med Friskvårdscheckar, vill du ha något mer utförlig information om de olika behandlingarna och priser klickar du på rubriken behandlingar, nedan är de olika behandlingarna listade.

Lista med HälsoBlomstras utbud:
* Hälsoprofil Basic & Komplett
* Kostrådgivning
* Massage
* Kinesiologi
* Provtagning för matintoleranstest
* Kostomläggning
* Ansiktsdiagnostik
* Öronljusbehandling
* Gua Sha
* Dr. Bachs Blomsteressenser
* Kontroll av Kroppssammansättning
* Kontroll av Blodsocker & Kolesterol
* Kontroll av Blodtryck

HälsoBlomstras Friskvådschecksdagar ger dig alltså EXTRA LYX, du får två behandlingar vid samma tillfälle, missa inte det! (Och med Friskvårdscheckar är det din arbetsgivare som betalar).

Varmt välkommen!

PS. Du vet väl att Friskvårdscheckarna går ut vid årsskiftet, använd dem NU.

——————————————————————————————

Alert i kropp & sinne = Följden av att fasta
Fasta tryggt under kunnig vägledning

Hej

Oktober, den tid på året då känslan av trötthet och minskad livsgnista infinner sig. Men i år kan du motverka detta genom att delta i HälsoBlomstras fasteprogram. Att fasta brukar resultera i att tankarna blir mer fokuserade, kroppen känns lättare och livslusten når sin topp. Nu erbjuder jag dig att göra en näringskontrollerad helfasta under min kunniga vägledning. Fasteprodukterna kan du köpa genom att maila info@halsoblomstra.se eller besöka HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar.

I slutet av augusti 2013 var jag på fortbildning, där träffade jag Geir Magne Andersen. Geir har drivit många hälsohem i Norge där fastekurer var ett vanligt inslag i behandlingen. Han har erfarenhet av att fasta bidrar till att kroppen frigörs från överskottsfett, att nervsystemet föryngras, fysiska och psykiska hälsan förbättras, att de hormonproducerande körtlarna stimuleras och att den biokemiska balansen normaliseras.

Är det första gången du deltar i hälsoprogram hos HälsoBlomstra?
Så här säger några som redan provat:

Jag vill varmt rekommendera Anneli till nya kunder. Att våga prova om man mår dåligt och kanske inte har fått hjälp av den ”vanliga” sjukvården.
// Jessica Edlund

Anneli är en bra lyssnare, väldigt kunnig och positivare medmänniska har jag aldrig träffat!
//Lena T Olsson

Anneli har hjälpt mig många gånger med olika sorters behandlingar. Hon har varit till stor hjälp och varit väldigt stöttande. Känns tryggt att kunna få hjälp när man behöver den!
//Sanna Hansson

Att delta i HälsoBlomstras Fasteprogram ger dig:
* Kunnig vägledning
* Kortfattad och lättbegriplig skriftlig information
* Säkerställd rätt balanserad näringstillförsel
* Mer livsgnista
* Klarare mer fokuserade tankar
* Förbättrad kroppssammansättning
* Mer lust
* Bättre förutsättningar till hälsosammare livsstil

Alla ni där ute som har problem med er hälsa, ta kontakt med Anneli, ert liv kommer att förändras, det tar lite tid men jag lovar ni kommer inte att ångra er. Jag har inte gjort det, tvärtom, nu lever jag igen.
//Marie Ekström

Det enda du betalar är dina renings- och fasteprodukter plus 300 kr för vägledning via mail och/eller telefon. Kostnaden för produkter varierar då olika människor har olika behov. Vägledningen upphör den 21 November, då beräknas samtliga som följer HälsoBlomstras Fasteprogram denna höst vara klara.

Betalning sker enklast med betalkort. Kontant betalning undanbedes men mottages. Fakturering är också möjlig. Friskvårdscheckar gäller som betalmedel för vägledningen men inte på produkter.

Skilj dig från mängden denna vinter genom att vandra runt med ett stort leende på läpparna och känna att livet leker- Fasta , börja NU.

Vill du starta en fastegrupp på orten där du bor? Kontakta mig så hjälper jag dig med det.

Välkommen!

—————————————————————————


Det finns ett rum för rofyllda stunder
När omgivningen pockar är du välkommen hit innan gnistan slocknar Mitt rum

Hej Under juluppehållet besökte jag mina gamla hemtrakter. Under en runda på stan träffade jag en vän sedan högskoletiden. Hon såg sliten ut, hon berättade att hon hade tonårsbarn samt en liten sladdis på 2 år hemma. Hon hittade inte någon lugn vrå någonstans, badrummet var ockuperat av sminkande och hårfixande tonåringar, i sängen låg en ”närhetssjuk” och mammig 2- åring. Tog hon en promenad eller satte sig på ett fik kom alltid någon pratglad bekant. Var och när skulle hon kunna återhämta sig, samla tankarna och bara vara en stund? Jag såg desperationen i hennes blick men jag kunde inte ge något svar, inte då…Men NU.

Samtalet gav mig en idé och NU finns ett rum att hyra i HälsoHuset för dig som behöver en lugn stund. Hit kan du komma för att motverka att du samlar på dig för mycket och till slut exploderar eller för att stärka upp den livsgnista som du har. Rummet är inrett för att bemöta dina olika behov. Här kan du rasa av dig genom att trampa på motionscykeln, du kan vila eller sova på den sköna sängen. Vill du skriva eller kanske plugga finns ett skrivbord att sitta vid och vill du läsa eller bara sitta och låta tankarna vandra kan du bekvämt sätta dig i fåtöljen, trycker du dessutom på ON-knappen får du skön shiatsu-massage av fåtöljens massagedyna. Efter att du vistats i detta rum kan du gå hem och bemöta din vardag med ett lättare sinne och orka finnas tillhands för dina medmänniskor igen.

Innan jag skrev den här texten lät jag Ann-Britt testa rummet. Så här upplevde hon det:

Min man har haft en stroke och sedan dess är han beroende av min hjälp. För några månader sedan började hemtjänsten avlasta mig för att jag ska kunna komma ut och gå och handla och så. Men jag orkar inte prata med folk, det är jobbigt med alla frågor. I Annelis rum är det skönt, där är jag själv. Första gången lade jag mig på sängen och bara stirrade i taket tills Anneli knackade på dörren. Andra gången satte jag mig i fåtöljen och löste ett korsord som jag påbörjat hemma. Att få de här timmarna helt för mig själv gör att jag inte känner mig lika trött och lättirriterad. //Ann-Britt

Jag har också berättat om idén för en av mina kunder som har små barn och hon uttryckte det så här:

Åh, så skönt att någon gång kunna slippa Bolibompa och s.k. mys, när kan jag boka ditt rum? //Annica

”Mitt” rum, kan du boka genom att ringa eller sms:a 070- 672 51 61 eller genom att maila info@halsoblomstra.se. Du bokar det 1- 3 timmar per gång eller på en fast återkommande tid.

Prislista:
1 timma – 125 kr
2 timmar – 200 kr
3 timmar – 250 kr

Lyssna på din kropps varningssignaler. När du vill fräsa som en ilsken katt när någon ropar ditt namn/mamma/pappa eller har lust att slå sönder Tv:n när du hör Bolibompa vinjetten, ja, innan dess bör du ringa och göra din bokning av rummet. Då har du fortfarande livsgnista kvar, väntar du för länge är risk att du exploderar mitt framför dem du älskar mest och därefter har svårt att få upp gnistan igen. Som sagt, när omgivningen pockar är du välkommen hit innan gnistan slocknar.

Välkommen!

Ps. Någon eller några timmar i lugn och ro ger ny kraft och energi att finnas till hands för sina nära och kära. ”Mitt” rum går att hyra per timme men naturligtvis också med en fast regelbundenhet. Skrivbord och fåtölj Skrivbord Motionscyckel ———————————————————————

——————————————————————–

Från reumatologen till Tjejmilen
Friskskriven efter kost- och livsstilsändring

Hej

Jag kommer ihåg värkkänslan i händerna då jag skulle vika tvätt. Jag kommer ihåg stickningarna och myrkrypningarna i fotlederna på kvällen innan jag äntligen somnade. Jag kommer ihåg hur det kändes att inte kunna hinna med de andra ute på promenaden, att komma efter och ropa, – Vänta på mig! Det här var delar av mitt liv på den tiden då jag regelbundet besökte reumatologen. En gång per år skulle jag dit för kontroll. Tredje gången hade det försämrats och jag erbjöds medicinering. Jag ville inte och började söka andra metoder.

Jag såg det som ett projekt som med provtagningar och kontroller skulle stämmas av vid nästa reumatologbesök. Över en natt ändrade jag min kosthållning och bestämde mig för att vara mer fysiskt aktiv. Nästkommande besök hos reumatologen blev mitt sista, mina värden var bättre och lederna värkfria.

I dagsläget tränar jag inför tjejmilen. Ja, jag gör det alltid, förutom första lördagen i september då jag springer tjejmilen. När jag passerar mållinjen känner jag en sådan tacksamhet över vad jag klarat av och vad jag med min hälsosamma livsstil lyckats åstadkomma. Det är känsla av frihet, glädje och livskvalitét!

Vill du veta hur jag gjorde?

Under augusti och september kommer jag vid två tillfällen kostnadsfritt berätta om mitt tillvägagångssätt, den livsstilsförändring som tog mig från reumatologen och över Tjejmilens mållinje.

Berättarträffarna är:

I Östhammar – HälsoHuset på Slottsgatan 18, sön. den 31/8 kl.19.00- 20.00

I Uppsala – Lokal meddelas inom kort, ons. den 3/9 kl.18.00- 19.00

Våra lokaler rymmer max 15 personer, så du måste anmäla dig om du vill komma.

Anmäl dig så här: Via mail till info@halsoblomstra.se Via sms eller telefonsamtal till 070- 672 51 61

Känns det här som en solskenshistoria? Det är det, och jag är lycklig för det. Flertalet personer får inte samma WOWresultat som jag men de kan ändå få så pass bra resultat att livskvalitén förbättras och de kan göra saker de tidigare inte gjort och det är betydelsefullt.

Välkommen

PS. Metoden passar inte alla men ganska många och kanske dig.

—————————————————————————–

Hej Sommarnjutare

Sommar betyder sol, bad, resor och äta ute, det är härligt. Men sommar kan också innebära solsveda, kliande insektsbett, magproblem, öronbesvär, urinvägsproblem och svårt att sova för att det är för varmt. Här kommer tipsen som gör din sommar mer njutbar.

 • COOLmat- En praktisk dyna som svalkar skönt under varma nätter och vid solsveda
 • Paravix- Örter som motverkar angrepp av bakterier, virus, parasiter och svamp
 • Urilan- Örter för friskare urinvägar
 • Adileum- ”Snälla bakterier” för en mage i bättre balans, motverkar sommardiarré
 • Traumalan- Lindrar bl.a. klådan av insektsbett
 • Dermexan- Lindrar hudproblem
 • Öronljusbehandling- Renar öronen från badvatten och smuts på ett skonsamt och behagligt sätt
 • Bactivix- Skonsam desinfektionsgel, praktisk att ha med på t.ex. utflykten

Du kan enkelt handla genom att sända ett mail till info@halsoblomstra.se eller besöka HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar. På onsdagar finns jag på Påvel Snickaresgränd 1 i Upssala, dit är du också hjärtligt välkommen. Då du beställer varor via mail vill jag att du uppger ditt namn, faktureringsadress och personnummer. Sommartips-beställningar som görs innan den 30 juni skickas fraktfritt.

Skön sommar Anneli Melander

HälsoBlomstra_Njutbar sommar 2014_Uppsala_Östhammar_Anneli Melander

Prislista – Sommartips

COOLmat 30*40 cm 269 kr COOLmat 90*90 cm 899 kr COOLmat 90*140 cm 1190 k Öronljusbehandling 360 kr Traumalan 189 kr Dermexan 189 kr Bactivix 189 kr Urilan 215 kr Paravix 398 kr Adileum 289 kr ———————————————————————————————- Hej

När jag var liten njöt jag ofta av livet från hästryggen. Jag kände skogens och naturens dofter, den sköna vinden i ansiktet och hästens rörelser. En känsla av frihet, mod och livslust. Nu som vuxen inser jag vilken bra motionsform och aktivitet ridning är, balans, styrka, hållning, kondition och rytm. På Birgittas hästgård i Vamsta kan du få uppleva detta. Söndagarna 29 juni och 6 juli erbjuder vi härlig ridtur i skogen, lättare förtäring och en dos hälsoinspiration. Något du kan göra med familjen eller kanske kompisgänget. Hos Birgitta på Löfs Islandshästar träffar du hästar som är väldresserade. Du berättar för Birgitta vilken ridvana du har så väljer hon ut en lämplig häst till just dig. Här får alla en lagom utmaning, van som ovan, din ridtur blir en behaglig och rolig upplevelse.

Tillbaka efter ridturen får du din dos av hälsoinspiration samtidigt som du äter en lättare lunch. Hälsoinspirationen kommer att göra det lättare för dig att må riktigt bra även en vanlig grå vardag. Livet består ju mestadels av vanliga vardagar och ju fler av dessa dagar vi känner oss på topp ju roligare blir livet. Själv har jag ridit på Birgittas hästar vid två tillfällen. Första gången hade vi kick off med jobbet. En av mina kollegor var verkligen rädd för hästar men efter ridturen sa han så här: - Åh, det här måste vi göra fler gånger, det var ju jättekul! Kan vi inte boka in nästa gång redan nu, så det blir av. Andra gången hade jag givit ett presentkort till min son i julklapp. Han hade suttit på en häst en gång som treåring i en djurpark. Nu skulle han rida själv med gruppen ute i skogen. Så här sa han efter ridturen. - Mamma det här var en kanonbra julklapp! Kan vi inte göra det här med pappa och storebror också. Jag är glad att jag vågade prova springa med hästen för det var så kul. Eftersom nästan alla vill göra detta igen valde Birgitta och jag att göra ett förmånligt paketerbjudande där två tillfällen ingår, två ridturer, två härliga luncher och två doser av hälsoinspiration. Kostnad för allt detta är bara 1550 kr/person. För att veta vad du ska göra och inte missa sommarens unika upplevelser söndagarna 29 juni och 6 juli mellan kl.10.00 – 15.00, ska du NU ringa och göra din bokning. Du kan ringa till Birgitta på 070-267 20 62 eller till mig på 070- 672 51 61. Så här säger Christina Boström som låtit sig hälsoinspireras av mig på HälsoBlomstra - Men Annelis proffshjälp har jag nu kommit till rätta med värk i kroppen samt upprepade magkatarrer. Jag har nu kunskapen och redskapen för ett hälsosamt liv. I och med detta önskar vi dig välkommen till två unika sommardagar.

Den 29 april deltar HälsoBlomstra i ett event på Akademihotellet i Uppsala. Vi håller öppet mellan kl. 19.00 – 21.00. Tema för kvällen är Hälsosammare Livsstil! Det blir smakeri, modevisning av sportkläder och härlig hälsoinspiration. Klicka på den blå understrukna texten här intill (öppnas som PDF) så får du veta mer. Välkommen!

20140429 hälsosammare livsstil ver2

———————————————————————————

Om befrielsen att slippa gissa!
Med matintoleranstestet, Food Print, får du svar svart på vitt.
NU provtagningen till halva priset!

Hej
För en tid sedan sökte Malin hjälp hos mig på HälsoBlomstra. Malin hade länge haft problem med magen och ända sedan hon var liten har hon haft eksem, under sista halvåret har också hennes leder börjat värka. Malin kände att hon provat allt. Hon hade avhållit sig från mjölk och gluten men inte blivit bättre. Hon började äta mjölk och gluten igen. Hon provade då att äta vegetariskt, det hjälpte inte heller.  Malin var rådlös och desperat, ja, nästan lite uppgiven.

Jag matintoleranstestade Malin för att svart på vitt få veta om hon hade matintoleranser. Efter några veckor träffades vi igen, nu hade vi en labbrapport som tydligt visade vilka födoämnen hon var intolerant emot. Malin tyckte det var en befrielse att slippa gissa, nu viste hon och hon fick min hjälp att göra en kostomläggning. För att stärka förmågan till kroppens självläkning kompletterade vi hennes nya kosthållning med ört-/näringsterapi.

Malin är inte ensam om att ha dragit fördelar av ett matintoleranstest hos HälsoBlomstra, så här säger några andra.

Jag har varit hos Anneli och Hälsoblomstra och gjort matintoleanstest (Food Print), där det konstaterades att jag har intoleranser mot flera saker. Innan behandlingen hade jag mycket problem med magen och var överviktig. Var överkänslig i slemhinnorna mot dofter mm, hade psoriasis, ont i leder mm. Efter nu ett år så kommer jag på mig själv att tänka på åkommor som jag faktiskt inte har längre. Jag kan vara ute och gå utan att behöva ha en toalett i närheten, gick ner 15 kilo, ej känslig mot dofter, psoriasisen försvann nästan helt.
//Jessica Edlund

Jag har gått med magont nästan hela mitt vuxna liv och haft atopiskt eksem sen jag var barn. Anneli och jag träffades för att jag ville göra ett matintolerans test (Food print) för att verkligen få veta vad jag tål och inte tål. Jag gjorde en kostomläggning och genomförde en reningskur och började med kosttillskott och känner mig mycket bättre.
//Marie Ekström

Enligt uppskattningar som gjorts av de som studerar matintoleranser lider 50 procent av befolkningen av detta. Det låter ju helt otroligt, men tänk om de har rätt, kanske äter du dagligen sådant du inte tål och som påverkar dig negativt.

2008 började jag arbeta med att identifiera matintoleranser. Under åren som gått har jag matintoleranstestat många och endast en enda person har fått en tom labbrapport, dvs. hade inga matintoleranser.

Nu i mars månad erbjuder jag dig att göra provtagningen till halva priset. Det innebär att du endast betalar 275 kr istället för ordinarie pris 550 kr. På så sätt får du NU kompensation med råge för labbkostnaden som höjdes med 145 kr den 1 januari.

Labbkostnaden varierar beroende på vilken omfattning du väljer på testet:
Test med 80 födoämnen     2 270 kr
Test med 120 födoämnen   2 770 kr
Test med 200 födoämnen   3 270 kr

Nu har jag uteslutit det jag inte tål och mår mycket bättre och är inte alls lika sjukligt trött.
//Lena T Olsson

Erbjudandet gäller hela mars, den 1 april återgår vi till ordinarie prissättning. Din tidsbokning gör du enklast genom att ringa 070- 672 51 61 eller maila info@halsoblomstra.se 

Välkommen

Ps.  Våra onsdagar i Uppsala blir snabbt bokade, så för att inte gå miste om halva priset på provtagningen bör du snarast göra din bokning på 070- 672 51 61. I Östhammar finns fler tider och dagar att välja på men vill du inte komma sent en fredagseftermiddag är det bra om du är snabb med din bokning även där.

————————————————————————————————–

Utflykt, konferens/föreläsning och Hälsoprofil i ett- JA, det går! Den bekväma konferensbussen tar er till utflyktsmålet för upplevelse och hälsoprofil

Hej

Nu finns möjligheten att uppmärksamma företagets viktigaste resurs, personalen, på ett kostnads- och tidseffektivt sätt. Vi, HälsoBlomstra och Gabis Specialresor AB, har konceptet som driver företagets utveckling framåt genom möten och förbättrad hälsa. På den bekväma konferensbussen finns möjlighet att konferera och/eller få lyssna till inspirerande föreläsning om hälsosam kost och livsstil. Framme vid utflyktsmålet genomförs en hälsoprofil och trevlig aktivitet.

Hälsoprofilen består av ett frågeformulär, en 3-dagars mat- och dryckesdagbok, kontroll av kroppssammansättning samt provtagningar för blodsocker och kolesterol. Provtagningarna ger konkreta svar, svar som också underlättar för den uppföljning av uppnådda resultat som sker 6 månader efter uppstart. Hälsoprofilen resulterar i att var och en får en individanpassad hälsoplan. Genom att följa de råd som står i hälsoplanen får personalen bättre förutsättningar att med glädje och lätthet arbeta mer fokuserat och bemöta vardagens utmaningar.

Så här säger några av HälsoBlomstras tidigare kunder: Jag får alltid professionella råd angående min hälsa, det ger mig en känsla av trygghet och omtanke, för mitt eget bästa. // Maria Nelimarkka

Varje gång jag har varit hos HälsoBlomstra har jag alltid lärt mig något nytt som oftast är lätt att få med i vardagen. Det är de vardagliga sakerna som förändrar. Tveka inte att kontakta Anneli – du kommer få professionell hjälp! //Åsa Lindstrand, LK Konsult

Vårt koncept ger företaget: * Kostnads- och tidseffektiv företagsutveckling * Möjlighet till konferens, föreläsning och hälsosatsning i ett * Kombination av upplevelse och jobb * Inspiration till hälsosammare livsstil * Individanpassade hälsoplaner * Uppföljning/avstämning av hälsosatsning * Mer fokuserad och arbetsglad personal

Mats Clewebrink på Bilomatic, säger så här om sin busstur med Gabis Specialresor AB: Tack för en otroligt spännande o trevlig lördag. Du visade verkligen att du inte är en ”vanlig busschaufför”, utan något extra utöver det vanliga. Det är inte många som håller måttet att köra på ”ko-stigar” och svår terräng med en buss för 50 personer, men du klarade det ”galant” och framförallt med iskalla nerver, mycket bra.

Du kan välja bland tre färdiga heldagspaket där resa, hälsoprofil, lunch och upplevelse ingår eller själv föreslå ett utflyktsmål, vi är kreativa och arbetar för en bra lösning för dig.

Våra tre paket är: 1. Löfs Islandshästar där Birgitta tar er med på en ridtur, lunch på Forsmarks Wärdshus www.lofsislanshastar.se och www.forsmarkswardshus.se

2. Alborgen med äventyr & samarbetsövningar i de olika uppdragsrummen, lunch på Alborgen www.alborgen.nu

3. Parkbadet, där visar Susanna Mixter funktionella och roliga styrke-och konditionsövningar som kan utföras individuellt, i par eller i grupp. Lunch på Parkbadet. www.halsomixen.wordpress.com och bit.ly/parkbadetsandviken

Pris för respektive paket är 2500 kr/person Gör din bokning i september, få 10 % rabatt!!

Betalning sker via fakturering med 30 dagar netto från fakturadatum.

Vårt koncept är enkelt, du slipper att enskilt boka resa, konferensrum och upplevelse samt sluta dyra avtal med månatliga fasta kostnader för frisk-/hälsovård.

Ta kontakt med oss via mail eller telefon, tala om vart ni vill åka eller boka något av de färdiga paketen, vi sköter resten.

HälsoBlomstra, Anneli Melander, info@halsoblomstra.se, tel: 070- 672 51 61 Gabis Specialresor AB, Gabriele Bodegård, gabi@gabisbussresor.se, tel: 070- 397 10 31

Välkomna önskar Anneli och Gabi

Ps. Följ med oss på en behaglig busstur med möjlighet till konferens, inspirerande föreläsning om kost och livsstil, upplevelse och hälsoprofil. Effektivt, enkelt och trevligt.

————————————————————————————————

Alert i kropp & sinne = Följden av att fasta Fasta i grupp under kunnig vägledning

Hej

Januari, den tid på året då känslan av trötthet och minskad livsgnista infinner sig. Men i år kan du motverka detta genom att delta i HälsoBlomstras fastegrupp. Att fasta brukar resultera i att tankarna blir mer fokuserade, kroppen känns lättare och livslusten når sin topp. Nu erbjuder jag dig min kunniga vägledning och att i gemenskap med andra göra en näringskontrollerad helfasta. Vår första träff är i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar, torsdagen den 23 januari kl. 19.00. Därefter kommer vi ha tät kontakt för att utbyta erfarenheter och få professionell rådgivning.

I slutet av augusti 2013 var jag på fortbildning, där träffade jag Geir Magne Andersen. Geir har drivit många hälsohem i Norge där fastekurer var ett vanligt inslag i behandlingen. Han har erfarenhet av att fasta bidrar till att kroppen frigörs från överskottsfett, att nervsystemet föryngras, fysiska och psykiska hälsan förbättras, att de hormonproducerande körtlarna stimuleras och att den biokemiska balansen normaliseras.

Är det första gången du deltar i hälsoprogram hos HälsoBlomstra? Så här säger några som redan provat:

Jag vill varmt rekommendera Anneli till nya kunder. Att våga prova om man mår dåligt och kanske inte har fått hjälp av den ”vanliga” sjukvården. // Jessica Edlund

Anneli är en bra lyssnare, väldigt kunnig och positivare medmänniska har jag aldrig träffat! //Lena T Olsson

Anneli har hjälpt mig många gånger med olika sorters behandlingar. Hon har varit till stor hjälp och varit väldigt stöttande. Känns tryggt att kunna få hjälp när man behöver den!

//Sanna Hansson

 

Att delta i HälsoBlomstras Fastegrupp ger dig: * Kunnig vägledning * Gruppgemenskap * Säkerställd rätt balanserad näringstillförsel * Mer livsgnista * Klarare mer fokuserade tankar * Förbättrad kroppssammansättning * Mer lust * Bättre förutsättningar till hälsosammare livsstil

Alla ni där ute som har problem med er hälsa, ta kontakt med Anneli, ert liv kommer att förändras, det tar lite tid men jag lovar ni kommer inte att ångra er. Jag har inte gjort det, tvärtom, nu lever jag igen. //Marie Ekström

Informationsträffen den 23 januari är KOSTNADSFRI. Väljer du att delta i Fastegruppen kostar det 650 kr inkl.moms/person.

Samtliga deltagare får 20 % rabatt på näringstillskott och andra kosttillskott som ingår i fastekuren.

Betalning sker enklast med betalkort. Kontant betalning undanbedes men mottages. Friskvårdscheckar gäller inte som betalmedel för produkter.

Skilj dig från mängden denna vinter genom att vandra runt med ett stort leende på läpparna och känna att livet leker- Fasta i grupp, anmäl dig NU.

Du anmäler dig senast den 20 januari genom att ringa 070- 672 51 61 eller maila info@halsoblomstra.se. Vid anmälan uppger du ditt namn och kontaktuppgifter, du kommer inom kort få en anmälningsbekräftelse.

Vill du starta en fastegrupp på orten där du bor? Kontakta mig så hjälper jag dig med det.

Välkommen!

Ps. Här får du en hjälp att piggna till efter julledigheten. Många gånger känner vi oss trötta och sega för att vi ätit felaktigt och behöver rena kroppen. Att fasta i grupp är lättare och roligare än att göra själv.

———————————————————–

Friskvårdschecksdagar, 6- 8 dec
Dagar då du får något  EXTRA för dina Friskvårdscheckar

Hej, du med Friskvårdscheckar!

Kommande veckoslut, 6 – 8 december arrangerar HälsoBlomstra Friskvårdschecksdagar, det är dagar då du får något EXTRA för dina Friskvårdscheckar. 

Din arbetsgivare har gjort en stor satsning genom att ge samtliga anställda Friskvårdscheckar för att förbättra din, dina arbetskamraters och arbetsplatsens hälsa. Men för dig som enskild räcker inte Friskvårdscheckarna till särskilt mycket, därför ger HälsoBlomstra dig nu chansen att få något mer.

Till din bokade behandling kan du dessa dagar välja till en av följande:

* Massage av axlar och nacke
* Massage av fötter och underben
* Kontroll av blodtyck
* Kontroll av kroppssammansättning
* Ansiktsdiagnostik

Det är lätt att delta i Friskvårdschecksdagarna. Du bokar tid för behandling som du betalar med dina Friskvårdscheckar (om värdet på Friskvårdscheckarna understiger kostnaden för din valda behandling betalar du skillnaden med betalkort eller kontant). I direkt anslutning till den behandlingen får du också din valda extra behandling.

Bokningen gör du genom att ringa 070- 672 51 61. Samtliga av HälsoBlomstras tjänster går att betala med Friskvårdscheckar, vill du ha något mer utförlig information om de olika behandlingarna och priser är du välkommen till hemsidan, www.halsoblomstra.se, nedan är de olika behandlingarna listade.

Lista med HälsoBlomstras utbud:

* Hälsoprofil Basic & Komplett
* Kostrådgivning
* Massage * Kinesiologi
* Provtagning för matintoleranstest
* Kostomläggning * Ansiktsdiagnostik
* Öronljusbehandling
* Gua Sha
* Dr. Bachs Blomsteressenser
* Kontroll av Kroppssammansättning
* Kontroll av Blodtryck & Kolesterol
* Kontroll av Blodtryck

HälsoBlomstras Friskvådschecksdagar ger dig alltså EXTRA LYX, du får två behandlingar vid samma tillfälle, missa inte det! (Och med Friskvårdscheckar är det din arbetsgivare som betalar).

Varmt välkommen!

PS. Du vet väl att Friskvårdscheckarna går ut vid årsskiftet, använd dem NU.

—————————————————————————————————–

Färre förkylningar, mindre magknip och friskare hud, du!
Detta är erfarenheter hos dem som använder Adileum

Hej

Onsdag den 4 december kl.19.00 på S:t Olofsgatan 46 i Uppsala välkomnas du att kostnadsfritt få prova på Adileum.  Adileum är ett kosttillskott med välgörande bakterier för människor och djur. Under kvällen får du lyssna till Johan de Fair som gjort flertalet studier på produkten. Du kommer också få träffa terapeuter som under åren som gått fått erfarenhet av hälsoeffekterna av Adileum vid olika symtom.

Så här säger Eva som tidigare levt med orolig tarm:

Jag har i ca:12 års tid haft stora problem med min tjocktarm. Efter flera undersökningar talade doktorn om för mig att jag har en orolig tjocktarm och att jag får leva med det. Det lät ju förfärligt tråkigt. Efter flera år sökte jag på nytt ny hjälp och jag blev bl.a. erbjuden att få prova på några burkar Adileum. Jag tog 1 tsk pulver varje morgon som jag blandade ut i lite vatten i flera veckor. Magen blev mycket bättre och jag vågade mig ut på utflykter till Uppsala från Östhammar och liknande. Förr var det mycket viktigt för mig att ha mycket nära till en toalett.

Av någon anledning gjorde jag uppehåll med Adileum under några veckor, det var dumt för då började magen krångla igen. Äter nu som vanligt 1 tsk varje dag och kommer förmodligen att göra det flera år framåt. Eva Ulvfors

Adileum har utvärderats med goda resultat vid: - Funktionella tarmstörningar (IBS) – Kroniska/autoimmuna tillstånd  (IBD) – Födoämnesallergier/matintoleranser – Ledbesvär (reumatoid artrit) – Biverkningar av antibiotika, stereoider mm

Iréne säger så här om sina hudproblem: Jag har nu under en tid provat Adileum både kapslar och pulver, jag tycker att det har varit väldigt bra . Under vinterhalvåret brukar jag ha problem med alldeles för torr hud framför allt på fötter och ben och det har gått åt massor av fot -och hudkräm, men så har det inte varit i år. Min mage fungerar utmärkt, allmänt sett så tycker jag att JAG MÅR BRA! Tidigare använde jag mig av en probiotisk yoghurt, men jag blev så gasig i magen av den så jag föredrar Adileum och vill nu fortsätta med det. Irene Sevelin

Maria om sin halsbränna:

Bara några dagar efter att jag börjat med Adileum, märkte jag skillnad på min matsmältning. Den fungerade! Slut på sura uppstötningar och halsbränna. Maria Nelimarkka

Anmäl dig nu till kvällen den 4 december så får du både provsmaka och veta mer. Självklart kommer du kunna ställa frågor till mig och min terapeutkollega Maria Dagerberg samt till Johan de Fair som är produktutvecklare och som gjort många studier.

För anmälan: Via telefon, ring eller sms:a 070- 672 51 61 Via mail, info@halsoblomstra.se

Vill du förbereda dig lite extra inför vår träff kan du läsa mer på följande hemsidor. www.halsoblomstra.se  (klicka på produkter och därefter på Adileum) www.aprobia.se

Känns Adileum rätt för dig kommer du kunna köpa det på plats under kvällen. Du betalar med betalkort eller via faktura.

För garanterad plast, anmäl dig idag, vi har bara utrymme för 15 personer.

Välkommen

PS.  Det upptäcktes av en japansk bonde, vars son berättade om erfarenheterna på universitetet, som berättade för den svenska forskargruppen, som nu erbjuder det till dig. Det = Adileum!

—————————————————————————–

Novemberpaus!

Välkommen till en skön Novemberpaus i vacker bruksmiljö på Kvarngatan 2 i Österbybruk. Nu på torsdag den 28 november kl. 18- 21 är dörrarna öppna för att du ska kunna komma in och få en lugn stund. Du får chansen att prova på olika behandlingar, ta en fika och göra lite inköp.

Behandlingar som erbjuds är bl.a:
* Öronljusbehandling
* Dr. Bachs Blomsteressenser
* Olika varianter av massage
* Ansiktbehandling
* Behandling med laser
* Behandling på den unika bänken, ”Correctus Back”

Under eftermiddagen finns också möjlighet att prova på Medicinsk Yoga. Till yogan måste du föranmäla dig genom att ringa Anneli Westberg Kekkonen. Hennes nummer är 073- 029 97 69

Passa på att pausa, det är fri entré och fika. Behandlingar betalar du, kontant, med betalkort eller Friskvårdscheckar.

Välkommen!

PS. Vi är fem terapeuter som under kvällen kommer att ge dig en skön Novemberpaus.

————————————————————————————————

Klartänkt och pigg = Följden av att fasta
Fasta i grupp under kunnig vägledning

Hej

Hösten brukar vara den tid på året då känslan av trötthet och minskad livsgnista infinner sig. Men i år kan du motverka detta genom att delta i HälsoBlomstras fastegrupp. Att fasta brukar resultera i att tankarna blir mer fokuserade, kroppen känns lättare och livslusten når sin topp. Nu erbjuder jag dig min kunniga vägledning och att i gemenskap med andra göra en näringskontrollerad helfasta. Vår första träff är i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar, torsdagen den 26 september kl. 18.30. Därefter kommer vi ha tät kontakt för att utbyta erfarenheter och få professionell rådgivning.

I slutet av augusti i år var jag på fortbildning, där träffade jag Geir Magne Andersen. Geir har drivit många hälsohem i Norge där fastekurer var ett vanligt inslag i behandlingen. Han har erfarenhet av att fasta bidrar till att kroppen frigörs från överskottsfett, att nervsystemet föryngras, fysiska och psykiska hälsan förbättras, att de hormonproducerande körtlarna stimuleras och att den biokemiska balansen normaliseras.

Är det första gången du deltar i hälsoprogram hos HälsoBlomstra? Så här säger några som redan provat:

Jag vill varmt rekommendera Anneli till nya kunder. Att våga prova om man mår dåligt och kanske inte har fått hjälp av den ”vanliga” sjukvården. // Jessica Edlund

Anneli är en bra lyssnare, väldigt kunnig och positivare medmänniska har jag aldrig träffat! //Lena T Olsson

Anneli har hjälpt mig många gånger med olika sorters behandlingar. Hon har varit till stor hjälp och varit väldigt stöttande. Känns tryggt att kunna få hjälp när man behöver den!

//Sanna Hansson 

Att delta i HälsoBlomstras Fastegrupp ger dig: * Kunnig vägledning * Gruppgemenskap * Säkerställd rätt balanserad näringstillförsel * Mer livsgnista * Klarare mer fokuserade tankar * Förbättrad kroppssammansättning * Mer lust * Bättre förutsättningar till hälsosammare livsstil

Alla ni där ute som har problem med er hälsa, ta kontakt med Anneli, ert liv kommer att förändras, det tar lite tid men jag lovar ni kommer inte att ångra er. Jag har inte gjort det, tvärtom, nu lever jag igen. //Marie Ekström

Du som anmäler ditt deltagande senast fredag den 20:e september deltar KOSTNADSFRITT i gruppen! Senare inkomna deltagaranmälningar kostar 750 kr inkl. moms/person.

Samtliga deltagare får 20 % rabatt på näringstillskott och andra kosttillskott som ingår i fastekuren.

Betalning sker enklast med betalkort. Kontant betalning undanbedes men mottages. Friskvårdscheckar gäller inte som betalmedel för produkter.

Skilj dig från mängden denna höst genom att vandra runt med ett stort leende på läpparna och känna att livet leker- Fasta i grupp, anmäl dig NU.

Du anmäler dig genom att ringa 070- 672 51 61 eller maila info@halsoblomstra.se. Vid anmälan uppger du ditt namn och kontaktuppgifter, du kommer inom kort få en anmälningsbekräftelse.

Vill du starta en fastegrupp på orten där du bor? Kontakta mig så hjälper jag dig med det.

Välkommen!

Ps.  Erbjudandet är unikt. Du får KOSTNADSFRITT delta i Fastegruppen samt 20 % rabatt på produkter som ingår i fastan då du anmäler dig senast den 20 september. Fasta och upplev den ökade livsgnistan.

——————————————————————————————————-

Öronljus – när det kluckar, kliar och irriterar i dina öron-Med öronljusbehandling rensas dina öron på ett behagligt och skonsamt sätt

Hej sommarnjutare

Nu är det dags att rensa öronen från det du samlat på dig under sommaren av ökad vaxproduktion, vatten/fukt, sand och annat skräp. På ett mycket milt och behagligt sätt rensas dina öron under Öronljusbehandlingen och följden blir en behagligare känsla i dina öron, mindre klåda och bättre hörsel. Inte nog med det, hörselgångarna hänger ihop med näsa/bihålor och hals vilket gör att även det påverkas positivt av öronljusbehandling.

Anneli på HälsoBlomstra har hjälpt mig många gånger med olika sorters behandlingar, exempelvis öronljusbehandling, nack- och käkmassage för att nämna några. Hon har varit till stor hjälp och varit väldigt stöttande. Känns tryggt att kunna få hjälp när man behöver den! //Sanna Hansson 

Effekter av Öronljusbehandling: * Löser upp och suger ur överflödigt vax, fukt och avlagringar * Motverkar vaxproppar och klåda * Motverkar yrsel och balanssvårigheter * Förbättrad hörsel (vid problem med vaxpropp och dyl.) * Mindre susljud i öronen * Avstressande * Öppnare bihålor

Jag har själv använt mig av Öronljus denna sommar. Det var när vi kom hem efter vår semester i Bulgarien där jag badat i Svartahavet och legat på sandstranden. Det kliade och kluckade och gjorde ont i mitt öra men efter två Öronljusbehandlingar är mina besvär borta.

När öronen krånglar är det vanligt att vi spänner musklerna i käkar och nacke, därför bjuder jag dig på käke- och nackmassage när du kommer på Öronljusbehandling. Erbjudandet gäller fram till den 16:e augusti.

Fram till den 16:e augusti kan du alltså ta del av Öronljusbehandlingens alla fördelar för endast 360 kr samt få gratis massage på dina spända käke- och nackmuskler. Du betalar enkelt med betalkort vid behandlingstillfället, har du Friskvårdscheckar tas även de emot som betalmedel, lätt som en plätt.

Gör INTE som många andra som petar i öronen med tops och fingrar eller tvättar och sköljer öronen med överdrift, det kan leda till att vax och skräp förs längre in i örat och orsakar problem och infektioner.

Gör så här: Ring och boka tid för behandling på 070- 672 51 61, ring innan den 16:e augusti så missar du inte erbjudandet om gratis massage.

Välkommen!

PS.  Öronljusbehandling är skönt avstressande och ger friskare öron, näsa och hals på köpet.

————————————————————————————————

80 Procent av immunförsvaret sitter i magen- Frisk mage producerar immunglobulin  = Starkt immunförsvar

Du är välkommen till HälsoBlomstras ”Berättarkväll” i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar  Måndagen den 3 juni kl. 18.30. Då berättar jag om matintoleranser och den myriad av symtom som de kan orsaka. Jag kommer också att berätta om gåtan bakom den fattiga men FRISKA befolkningen med den långa livslängden i Bulgarien vid 1900- talets början. Gåtan vars svar gjorde att Metchnikov fick Nobelpris och att vi idag har Adileum till hjälp för en friskare mage och starkare immunförsvar. Genom att veta detta ökar dina chanser för att må riktigt bra i sommar och undvika sådant som ”turistmage”!

Så här säger Kerstin Lindén som stärkt sitt immunförsvar genom att utesluta kost hon är intolerant emot: Jag träffade Anneli första gången när hon höll föreläsning på hälsomässan i Hållnäs. Jag bokade en tid med henne direkt efteråt för att göra matintolerans-test. Vi har sedan dess träffats en gång i månaden och har vid varje möte kommit framåt i analyserna av mina krämpor. En del krämpor har försvunnit och en del nya har dykt upp och sedan försvunnit igen. Jag har fått tips om lämplig och olämplig kost, hur jag successivt kan prova de födoämnen som jag är känslig för och vilka näringstillskott som kan vara bra att ta. // Kerstin Lindén

Berättarkvällen lär dig om:

* Skillnaden på allergi och intolerans

* Symtom där matintoleranser kan vara orsaken

* Åtgärder som stärker immunförsvaret/gör dig friskare

* Naturliga mikroorganismers (Adileums) inverkan på hälsan

* Enkla och effektiva metoder för ökad friskhet

Sven-Åke Persson har provat Adileum: Jag har alltid haft en känslig mage med många toalettbesök. Fick för ca 20 år sedan diagnosen Ulcerös kolit och har hela tiden sedan dess medicinerats för detta. Under långa tider har jag även behandlats med stora mängder kortison. Sommaren 2009 togs ett DNA-prov som visade att jag inte hade Ulcerös kolit utan i stället Morbus Crohn. Fick då ändra min medicinering. Under hösten 2009 började jag äta Adileum 6 kapslar/dag och mådde mycket bättre. Mådde till slut så bra att jag slutade med Adileum vilket  visade sig vara ett misstag. Började om igen och mådde genast mycket bättre. I dag äter jag 1 tesked Adileum morgon och kväll, jag tycker inte att det har någon som helst smak och har inga problem att ta pulvret. Mår i dag mycket bättre och har till stor del kunnat dra ner övriga mediciner till en mycket lägre nivå än tidigare. Jag har numera inga problem att leva ett normalt socialt och aktivt liv. Jag är tacksam att jag har fått prova Adileum och vill gärna fortsätta använda det. //Sven-Åke Persson

Att delta på Berättarkvällen kostar endast 120 kr för dig som förskottsbetalar och 150 kr för dig som betalar på plats under kvällen. Betalning kan ske via fakturering, med betalkort eller med Friskvårdscheck.

Ta NU chansen att ta del av mina kunskaper så just ditt immunförsvar stärks så att du förhoppningsvis kan gå till jobbet och barnen till skolan samt njuta av semestern. Anmäl dig till min ”Berättarkväll” senast fredag den 31 maj genom att maila info@halsoblomstra.se, sms:a eller ringa 070- 672 51 61

Välkommen önskar Anneli

Ps. Du spar 30 kr genom att uppge dina faktureringsuppgifter då du anmäler dig och betalar senast den 31 maj.

——————————————————————————————————–

Dynan COOLmat ger dig den efterlängtade svalkan! Kvinna på COOLmat COOLmat = Svalkande dyna som är lätt att använda

Hej

Nu kan du få ett slut på svettiga lakan, det eviga springet upp för att duscha och tjatet från din partner om att stänga fönstret. Dynan COOLmat ger dig lugn och ro, ja, den svalka du längtar efter.

COOLmat är en dyna som du använder om och om igen. Den innehåller en patenterad gel som ger svalka flera timmar, den är enkel att använda och kräver ingen el för att kylas. COOLmat återgår själv till kylläge då du lägger den åt sidan några timmar. Dynan håller 3-4 grader lägre temperatur än din kropp och säljs med 3 års garanti.

HälsoBlomstra har sålt flera COOLmats, en man blev så nöjd att han två veckor efter sitt inköp av sin första dyna kom och köpte en till för att ha i husvagnen.

COOLmat finns i tre storlekar:

30*40 cm pris 269 kr 90*90 cm pris 899 kr 90*140 cm pris 1190 kr

Några av våra tidigare kunder har också köpt en COOLmat till sina husdjur, hundar tycker det är skönt att ligga svalt under soliga sommardagar.

Köp en COOLmat och njut av: * En behagligare temperatur

* Enkelheten att använda dynan

* Att dynan själv återgår till kylläge

* En fräschare & svalare känsla

* Bättre sömn och vila

I en familj tyckte mannen det var för kallt i sovrummet och kvinnan för varmt, kvinnan köpte en COOLmat och mannen en vetekudde

För att köpa en COOLmat behöver du bara skicka ett mail till info@halsoblomstra.se eller komma till HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar. Vid beställning via mail vill vi att du skriver vilken/vilka storlekar du vill ha samt antal och dina faktureringsuppgifter (Namn, personnummer, adress), du får sedan din/dina COOLmat via Schenker privatpaket (fraktkostnad tillkommer). Kommer du till HälsoHuset för att göra ditt köp betalar du lätt med betalkort.

Svettas mindre, köp en COOLmat.

MVH HälsoBlomstra, Anneli Melander

Ps. Gå en skönare sommar tillmötes, svalka dig med dynan COOLmat.

———————————————————————————————————-

Må bättre under pollensäsongen Minska intag av pollenliknande proteiner samt underlätta kroppens nedbrytning av pollen

Hej du pollenkänsliga

Nu har HälsoBlomstra erbjudande på matintoleranstest och kosttillskottet PollaZym. Genom att matintoleranstesta dig och justera din kosthållning kan du undvika s.k. kryssreaktioner mellan matvaror och pollen och på så sätt må bättre under pollensäsongen. Pollen är proteiner, PollaZym innehåller enzymer som hjälper till att bryta ned proteinerna, en hjälp som kan vara bra under pollensäsongen då det finns en enorm mängd pollenproteiner i vår omgivning.

Med denna metod har jag bl.a. hjälpt mig själv. Tidigare var jag tvungen att mestadels vistas inomhus om vårarna då pollen gjorde att ögonen kliade och rann, likaså näsan, jag blev yr i huvudet och väldigt trött. Nu är jag ute och njuter av vårsolen, kan tom löpträna utomhus.

Så här säger några av våra tidigare kunder: Nu har jag uteslutit det jag inte tål och mår mycket bättre och är inte alls lika sjukligt trött. //Lena Olsson

Jag gjorde en kostomläggning och genomförde en reningskur och började med kosttillskott och känner mig mycket bättre. //Marie Ekström

Med erbjudandet får du: * En naturlig metod som kan underlätta utevistelse * Labbanalys av ditt blodprov för identifiering av matintoleranser * Svart på vitt veta vilken mat du är känslig mot (Du slipper gissa) * Professionell hjälp med kostomläggning * Individuellt anpassad behandlingsplan * PollaZym som underlättar nedbrytningen av proteiner

Tveka inte att kontakta Anneli – du kommer få professionell hjälp! //Åsa Lindstrand

Fram till onsdagen den 15 maj bjuder HälsoBlomstra dig på halva avgiften för matintoleransprovtagningen, dvs. du betalar endast 275 kr istället för normalt 550 kr. Du får också 35 kr i rabatt på PollaZym.

Detta ingår: Matintoleransprovtagning, Labbanalys med tillhörande rapport, Kostomläggning och PollaZym. Du kan välja hela erbjudandet eller delar av det.

Priser: Matintoleransprovtagning innan 16 maj 275 kr Matintoleransprovtagning efter 15 maj 550 kr

Labbanalys och rapport 80 födoämnen 2 150 kr Labbanalys och rapport 120 födoämnen 2 650 kr Labbanalys och rapport 200 födoämnen 3 150 kr

Kostomläggning  575 kr

PollaZym köp innan 16 maj 200 kr/burk = 60 kapslar PollaZym köp efter 15 maj 235 kr/burk = 60 kapslar

Betalning: Labbanalys med tillhörande labbrapport betalas till företaget Herba Plus A/S i Norge (Du får inbetalningsinformation av HälsoBlomstra). Provtagning, Kostomläggning och köp av PollaZym betalar du enklast med betalkort hos HälsoBlomstra. Om du beställer PollaZym via mail får du en faktura som ska betalas inom 10 dagar från fakturadatum.

Genom att tacka JA till erbjudandet kan du få en vår med mindre klåda och snörvel och mer njutning av vårens underbara dagar.

Kontakta oss för tidsbokning: 070- 672 51 61

Mvh Anneli Melander

PS. Vi hjälper dig gärna med dina pollenbesvär, ring 070- 672 51 61

————————————————————————————–

Föreläsningsturné i april, Knivsta, Uppsala och Öregrund
Underlätta livet- Från flicka till tant

Hej flicka, kvinna, mor och tant

Du är välkommen till HälsoBlomstras föreläsning för att lära dig motverka vanliga kvinnoproblem. Problem som urinvägsbesvär, svampangrepp, nedstämdhet, PMS, mensvärk, graviditetsillamående, oro, sömnproblem, viktproblem, benskörhet och muskelförlust. Föreläsningen ger dig nya teoretiska kunskaper och enkla praktiska tips som lotsar dig genom livets olika faser.

Susanna Edin, fil.dr. i immunologi, skriver i ett kapitel i sin bok, Den självläkande människan, om hur kroppen reagerar då den drabbas av försurning pga. bristfälliga kostvanor. ”Kalcium hämtas från skelettet, som därigenom på sikt urkalkas. Man kommer in i en negativ cykel med allt fler ömma och stela muskler samt ökad risk för benskörhet.”

Marie Ekström och Lena Olsson är två kvinnor som tagit hjälp av HälsoBlomstra, så här tycker de:

Har ni problem med er hälsa, ta kontakt med Anneli, ert liv kommer att förändras, det tar lite tid men jag lovar ni kommer inte att ångra er. Jag ångrar mig inte, tvärtom, nu lever jag igen. Tack Anneli för all hjälp jag fått.  // Marie Ekström

Anneli är en bra lyssnare, väldigt kunnig och positivare medmänniska har jag aldrig träffat! Livet har blivit bättre!  //Lena Olsson

Den uppskattade föreläsningen, ”Underlätta livet- Från flicka till tant” hålls nu i april vid tre olika tillfällen och på tre olika orter, Knivsta, Uppsala och Öregrund. Förutom föreläsningen får du ett tillhörande skriftligt material, provsmakning av förstklassiga hälsoprodukter och 20 % rabatt på en individuell hälsoplan om du gör en Hälsoprofil. Priset för detta varierar något p.g.a. att våra omkostander skiljer sig på de olika orterna.

KNIVSTA, tisdagen den 16 april kl.19.00: Knivsta Kommunhus, Rum- Kvallsta.
Anmäl dig på tel. 073-440 57 40 el. 073-382 43 20. Pris 170 kr/person

UPPSALA, onsdagen den 17 april kl.19.00: Gårdslokalen på Körvelgatan 32
Anmäl dig på tel. 070- 385 23 00. Pris 170 kr/person

ÖREGRUND, söndagen den 21 april kl.15.00: Epokgården, Rådhusgatan 16
Anmäl dig på tel. 070-385 23 00. Pris 120 kr/person

Föreläsningen, Underlätta livet- Från flicka till tant, lär dig:
* Kroppens generella dagliga behov av näring
* Specifika näringsbehov vid livets olika faser
* Akupunkturpunkter att massera vid olika problem
* Välgörande födoämnen vid olika problem
* Hur du gynnar hormonellbalans

Jag vill varmt rekommendera Anneli till nya kunder. Att våga prova om man mår dåligt och kanske inte har fått hjälp av den ”vanliga” sjukvården.  // Jessica Edlund

Många av symtomen typiska för kvinnor förvärras gradvis, ta nu chansen att motverka dem direkt genom att delta på föreläsningen, Underlätta livet- Från flicka till tant.

Gör så här: Anmäl ditt deltagande genom att ringa/smsa kontaktpersonen för den ort du önskar komma till, ju snabbare du kommer in med din anmälan ju större är chansen att du får plats. 

Välkommen!

Ps. Självklart kan du boka din rabatterade hälsoprofil med hälsoplan redan nu, ring 070- 672 51 61 eller maila info@halsoblomstra.se så hittar vi en passande tid.

—————————————————————————————

Är din mage som en uppsvälld ballong som pyser?
HälsoBlomstra ger dig nya kunskaper för bättre magkänsla

Hej och välkommen

Hör du till dem vars tankar ständigt snurrar kring hur din mage sköter sig? Många gånger är det svårt att styra det med viljan, pyser det ut lite grand så pyser det ut och så hoppas man på att det inte stinker. Värst brukar det vara när man är på middagsbjudning eller sitter på ett viktigt möte, magen är öm, uppblåst och kanske låter den så där pinsamt och du mår inte bra.

Onsdagen den 27:e mars är du välkommen på föredrag om Matintoleranser och probiotikans (”snälla bakterier”) betydelse på mage-/tarmhälsan. Föredraget är i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar mellan kl.18.30- 20.00. Med dina nya kunskaper kan du påverka din mage att bli mjukare och pysa mindre till följd att hela du mår bättre och kan fokusera på mötet och ha roligare på festen.

Så här säger några som testat sig för matintoleranser och/eller äter den probiotiska produkten, Adileum:

Jag har varit mjölkintolerant sedan jag var 7 år. Efter jag började med Adileum mår jag bättre och kan äta mjölk ibland. // Pontus Melander

Jag har i ca:12 års tid haft stora problem med min tjocktarm. Efter flera år sökte jag hjälp och jag blev bl.a. erbjuden att få prova på några burkar Adileum. Jag tog 1 tsk pulver varje morgon som jag blandade ut i lite vatten i flera veckor. Magen blev mycket bättre och jag vågade mig ut på utflykter till Uppsala från Östhammar och liknande. Förr var det mycket viktigt för mig att ha mycket nära till en toalett.

// Eva Ulvfors

Föredraget lär dig mer om: * Skillnaden på intolerans och allergi * Den myriad av symtom som kan orsakas av matintoleranser * Enkelheten med ett matintoleranstest och kostomläggning * Följden av Nobelpristagaren, Metchnikovs upptäckt * Hälsovinsten med en god bakterieflora i tarmen * Adileum kontra andra probiotiska produkter

Jag har deltagit i både kurser och gått på föreläsningar hos HälsoBlomstra. Alltid lika inspirerande och lärorikt! Anneli är mycket kunnig och så duktig på att förklara på ett pedagogiskt sätt så man förstår. Varje gång jag har varit hos HälsoBlomstra har jag alltid lärt mig något nytt som oftast är lätt att få med i vardagen. Det är de vardagliga sakerna som förändrar. Tveka inte att kontakta Anneli – du kommer få professionell hjälp! //Åsa Lindstrand

Som deltagare på föredraget får du kostnadsfritt ett formulär att fylla i, formuläret ger dig en indikation om du har matintoleranser eller ej.

Föredraget kostar 150 kr, då ingår fika och formulär med frågor som ger dig en hint om du har matintoleranser eller inte. Du kan betala på kvällen för föredraget eller komma till HälsoBlomstra några dagar innan. Enklast betalar du med betalkort. Har du friskvårdscheckar via din arbetsgivare gäller även de som betalmedel. Företag betalar via faktura.

Ta chansen att minska på obehaget och det illaluktande pysandet, kom på föredraget.

Anmäl dig genom att ringa/sms:a 070- 672 51 61 eller skicka ett mail till info@halsoblomstra.se

PS. Du kan redan idag förbättra din mage-/tarmhälsa genom att börja med Adileum. Beställ genom att maila ditt namn och faktureringsadress till info@halsoblomstra.se så kommer dina burkar med posten inom kort.

————————————————————————————————-

Underlätta livet- Från flicka till tant
Föreläsning på Internationella Kvinnodagen, 8/3.

Hej flicka, kvinna, mor och tant

Internationella Kvinnodagen den 8:e mars är en dag för dig. Då är du välkommen till HälsoBlomstras föreläsning för att lära dig motverka vanliga kvinnoproblem. Problem som urinvägsinfektioner, svampinfektioner, nedstämdhet, PMS, mensvärk, graviditetsillamående, håravfall, oro, sömnproblem, viktproblem, benskörhet och muskelförlust. Föreläsningen ger dig nya teoretiska kunskaper och enkla praktiska tips som lotsar dig genom livets olika faser.

Susanna Edin, fil.dr. i immunologi, skriver i ett kapitel i sin bok, Den självläkande människan, om hur kroppen reagerar då den drabbas av försurning pga. bristfälliga kostvanor. ”Kalcium hämtas från skelettet, som därigenom på sikt urkalkas. Man kommer in i en negativ cykel med allt fler ömma och stela muskler samt ökad risk för benskörhet.”

Marie Ekström och Lena Olsson är två kvinnor som tagit hjälp av HälsoBlomstra, så här tycker de. Har ni problem med er hälsa, ta kontakt med Anneli, ert liv kommer att förändras, det tar lite tid men jag lovar ni kommer inte att ångra er. Jag ångrar mig inte, tvärtom, nu lever jag igen. Tack Anneli för all hjälp jag fått. // Marie Ekström

Anneli är en bra lyssnare, väldigt kunnig och positivare medmänniska har jag aldrig träffat! Livet har blivit bättre! //Lena Olsson

Du är välkommen på föreläsningen som hålls i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar den 8:e mars, Internationella Kvinnodagen. Du kan välja att delta kl.08.00 eller kl.17.00 (samma föreläsning vid båda tillfällena). Anmälan görs på tel. 070- 672 51 61 eller via mail info@halsoblomstra.se. Föreläsningen är 1,5 h och kostar 120 kr/person. I priset ingår föreläsningen och skriftligt material att ta med hem.

Föreläsningen, Underlätta livet- Från flicka till tant, lär dig: * Kroppens generella dagliga behov av näring * Specifika näringsbehov vid livets olika faser * Akupunkturpunkter att massera vid olika problem * Välgörande födoämnen vid olika problem * Hur du gynnar hormonellbalans

Jag vill varmt rekommendera Anneli till nya kunder. Att våga prova om man mår dåligt och kanske inte har fått hjälp av den ”vanliga” sjukvården. // Jessica Edlund

Som deltarare på föreläsningen får du 20 % rabatt på en individuell rådgivning/behandling. (Ex. Hälsoprofil för 544 kr, ord.pris 680 kr).

Internationella Kvinnodagen hos HälsoBlomstra ger dig alltså en föreläsning med tillhörande skriftligt material för 120 kr samt möjligheten till 20 % rabatt på individuell rådgivning/behandling.

Hos HälsoBlomstra betalar du enkelt med betalkort. Har du fått Friskvårdscheckar via din arbetsgivare gäller även de som betalmedel.

Många av symtomen typiska för kvinnor förvärras gradvis, ta nu chansen att motverka dem direkt genom att delta på föreläsningen, Underlätta livet- Från flicka till tant.

Gör så här: Anmäl ditt deltagande genom att ringa 070- 672 51 61 eller maila info@halsoblomstra.se, ju snabbare du kommer in med din anmälan ju större är chansen att du får plats. För att minska på väntetiden för betalningar och kvittoutskrifter inför föreläsningen är det bra om du betalar någon dag innan.

Välkommen!

Ps. Självklart kan du boka din rabatterade individuella rådgivning/behandling samtidigt som du gör din föreläsningsanmälan.

———————————————————————————-

80 procent av immunförsvaret sitter i magen Frisk mage producerar immunglobulin = ett starkt immunförsvar

Hej Vinterkräksjuka och influensa härjar nu runt på arbetsplatser och skolor, min förhoppning är att du och din familj ska slippa drabbas. HälsoBlomstra ger nu tips på hur du kan stärka ditt immunförsvar inför framtiden men också hur du i detta nu kan agera för att öka chansen att hålla dig friskare.

Så här säger Kerstin Lindén som stärkt sitt immunförsvar genom att utesluta kost hon är intolerant emot: Jag träffade Anneli första gången när hon höll föreläsning på hälsomässan i Hållnäs. Jag bokade en tid med henne direkt efteråt för att göra matintolerans-test. Vi har sedan dess träffats en gång i månaden och har vid varje möte kommit framåt i analyserna av mina krämpor. En del krämpor har försvunnit och en del nya har dykt upp och sedan försvunnit igen. Jag har fått tips om lämplig och olämplig kost, hur jag successivt kan prova de födoämnen som jag är känslig för och vilka näringstillskott som kan vara bra att ta. // Kerstin Lindén

Du är välkommen till HälsoBlomstras ”Berättarkväll” i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar  Måndagen den 11 februari kl. 18.30. Då berättar jag om matintoleranser och den myriad av symtom som de kan orsaka. Jag kommer också att berätta om gåtan bakom den fattiga men FRISKA befolkningen med den långa livslängden i Bulgarien vid 1900- talets början. Gåtan vars svar gjorde att Metchnikov fick Nobelpris och att vi idag har Adileum till hjälp för en friskare mage och starkare immunförsvar.

Sven-Åke Persson har provat Adileum: Jag har alltid haft en känslig mage med många toalettbesök. Fick för ca 20 år sedan diagnosen Ulcerös kolit och har hela tiden sedan dess medicinerats för detta. Under långa tider har jag även behandlats med stora mängder kortison. Sommaren 2009 togs ett DNA-prov som visade att jag inte hade Ulcerös kolit utan i stället Morbus Crohn. Fick då ändra min medicinering. Under hösten 2009 började jag äta Adileum 6 kapslar/dag och mådde mycket bättre. Mådde till slut så bra att jag slutade med Adileum vilket visade sig vara ett misstag. Började om igen och mådde genast mycket bättre. I dag äter jag 1 tesked Adileum morgon och kväll, jag tycker inte att det har någon som helst smak och har inga problem att ta pulvret. Mår i dag mycket bättre och har till stor del kunnat dra ner övriga mediciner till en mycket lägre nivå än tidigare. Jag har numera inga

problem att leva ett normalt socialt och aktivt liv. Jag är tacksam att jag har fått prova Adileum och vill gärna fortsätta använda det.

//Sven-Åke Persson

Ta NU chansen att ta del av mina kunskaper så just ditt immunförsvar stärks så att du förhoppningsvis kan gå till jobbet och barnen till skolan. Anmäl dig till min ”Berättarkväll” senast fredag den 8 februari genom att maila (info@halsoblomstra.se ), sms:a eller ringa 070- 672 51 61

Berättarkvällen lär dig om: * Skillnaden på allergi och intolerans * Symtom där matintoleranser kan vara orsaken * Åtgärder som stärker immunförsvaret/gör dig friskare * Naturliga mikroorganismers (Adileums) inverkan på hälsan * Enkla och effektiva metoder för ökad friskhet

Pris för berättarkvällen, 150 kr/person.

TIPS HÄR OCH NU! Motverka vinterkräksjukan: Paravix = Örter som hämmar tillväxt av bakterier mm Adileum= Goda bakterier som gynnar ett friskare mage- /tarmsystem

Motverka influensa: Paravix = Örter som hämmar tillväxt av bakterier och virus mm Adileum = Goda bakterier som stärker immunförsvaret C-Plus = Bra antioxidant och för vårt immunförsvar

Välkommen! HälsoBlomstra Anneli Melander

PS! Samtliga kosttillskott kan köpas hos HälsoBlomstra, bor du långt bort kan du maila eller ringa in en beställning så skickas kosttillskotten till dig med posten eller Schenker.

—————————————————————————————————–

Får vi lov att bjuda dig? Tema hos HälsoBlomstra på ALLA HJÄRTANS DAG 2013 är det gamla ordspråket, Ge så ska du få.

Hej du kärleksfulla

HälsoBlomstra bjuder dig på en skön ryggmassage då du med kärlek och omtanke uppmärksammar din partner eller vän på ALLA HJÄRTANS DAG.

Gör så här: 1. Ring innan den 13/2 för att boka en tid för valfri behandling för din partner/vän på ALLA HJÄRTANS DAG 2. Köp ett presentkort hos HälsoBlomstra (vid behov sänds presentkortet med post till dig) 3. Ta med din partner/vän till HälsoBlomstra på ALLA HJÄRTANS DAG (Gratis fika erbjuds) 4. Din givmildhet och omtanke lönar sig, boka nu tid för din egen kostnadsfria ryggmassage

Behandlingar, Tidsåtgång och Priser: Helkroppsmassage                                                 60 min                550 kr Halvkroppsmassage                                               30 min                350 kr Öronljusbehandling                                               30 min                360 kr Kinesiologibehandling                                           60 min                575 kr Kostkonsultation                                                     60 min                575 kr Dr. Bachs Blomsteressenser                               25 min                315 kr Ansiktsdiagnostik                                                    30 min                360 kr Kontroll av Kroppssammansättning                20 min                285 kr Gua Sha                                                                      30 min                315 kr Hälsorådgivning                                                       60 min                575 kr

OBS! Trots att vi håller EXTRA ÖPPET 06.00 – 21.00 är antalet behandlingar under dagen begränsat, så för säkerhetsskull ring och boka redan idag

TEL: 070- 672 51 61

Tips: Alla Hjärtans Dag infaller i år på en torsdag så passa på, boka in en härligt kärleksfull långweekend i Östhammar med behandlingar hos HälsoBlomstra och trevligt boende på något av Östhammars fina hotell/bed & breakfast. Villa Östhammar- www.villaosthammar.se Johanssons GårdsHotell- www.johanssonsgardshotell.se Abborrfiskarns Bead & Breakfast- www.marinvagen.se

Önskar er en trevlig Alla Hjärtans Dag // HälsoBlomstra, Anneli Melander PS. Köp hem en tub Traumalan så har ni en välgörande och skön kräm att massera varandra med där hemma  ; )

—————————————————————————————–

Bli Rökfri- Börja dofta gott

HälsoBlomstras Sluta Rökaprogram – Ett nikotinfritt program som ger dig en mångfald av handfasta metoder som underlättar att uppnå ett liv som rökfri

Hej
Nu är det dags igen för HälsoBlomstras Sluta Rökaprogram, ett program som på ett modernt hälsosamt sätt lotsar dig till ett liv som rökfri. Du får tillgång till flertalet handfasta metoder för att motverka röksug och abstinens. Tillsammans med övriga programdeltagare stärks din motivation och handlingskraft.

Marie Gustafsson, en tidigare programdeltagare uttryckte det så här under programmets gång: ”Jag har blivit mer medveten om mitt beteende, jag märker när jag av vana stoppar cigaretten i munnen och så tar jag ut den igen och  gör  någon av övningarna som jag lärt mig istället.”

Programmet erbjuder:

 • Handledning individuellt och i grupp
 • Tillgång till flera nikotinfria metoder som minskar abstinens
 • Handlingskraft genom gruppgemenskap
 • Kinesiologibehandling som underlättar rökavslut
 • Tips för att rena kroppen från bl.a. tungmetaller
 • Kostråd för att undvika att trigga igång röksug
 • Skriftligt programmaterial så du slipper göra egna anteckningar
 • Två gruppträffar och en individuell

För att du redan idag ska kunna påbörja din resa till rökfri kommer här ett tips på en Örtblandning som minskar röksug: Blanda 3 tsk Ingefära 2 tsk Kanel 6 tsk Nejlikapulver eller hel krossad nejlika 0,5 dl lönnsirap Ta en struken tesked blandat med vatten då röksuget sätter in!

Sluta Röka programmets träffar är i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar. Den individuella träffen bokar du på en tid som passar dig, gruppträffarna äger rum på följande datum:

Tisdag 29 jan kl.18.30 – 20.00 Tisdag 19 feb kl.18.30 – 20.00

I priset ingår båda gruppträffarna och enklare förtäring på dessa, din individuella träff med Kinesiologibehandling och kostrådgivning samt skriftligt programmaterial.

Allt detta får du för endast 1 700 kr.

Enklast betalar du med betalkort vid den första gruppträffen, har du Friskvårdscheckar fungerar även det som betalmedel. Det är också möjligt att betala en del av programmet med Friskvårdscheckar och resterande del med betalkort.

Se NU till att boka din plats på HälsoBlomstras Sluta Rökaprogram så du inte fortsätter att röka livet ut. Gör din bokning genom att ringa 070- 672 51 61 eller maila på info@halsoblomstra.se, gör det innan söndagen den 27 januari.

Varmt välkommen PS: Vill du veta mer, klicka på den blå texten här under HälsoBlomstras sluta rökaprogram_VT-13
Programplan, HälsoBlomstras sluta rökaprogram

——————————————————————————————–

Huvudvärk / Migränskola- 15 januari

Varför ska du acceptera att bli hindrad i din vardag av Huvudvärk/Migrän?

Tisdagen den 15 januari arrangerar HälsoBlomstra en Huvudvärk/Migränskola. Där får du lära dig om vad som kan orsaka problemen samt hur du med enkla metoder kan förebygga dem. Du kommer få både teoretiska och praktiska kunskaper som framöver underlättar din vardag. Du kan välja att medverka på morgonen eller på kvällen. Programmet är detsamma vid båda tillfällena. Vi håller till i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar.

Du bokar din plats genom att ringa 070- 672 51 61. Bokningen gör du innan den 13/1.

Välj morgontid eller kvällstid: Morgon = 07.30- 09.00 Kväll = 18.30- 20.00

Priset är 150 kr/person, fika ingår.

Målet är att du inte ska behöva avboka dina planerade aktiviteter jämt och ständigt för att huvudet bankar.

Att äta mycket smärtlindrande medicin är en belastning för kroppen, därför lär jag under denna temaperiod ut enkla och effektiva metoder för att motverka huvudvärk och migrän.

TIPS: Gör en mat- och dryckesdagbok samt anteckna de tillfällen du har huvudvärk/migrän. På så sätt kan du se om det finns ett samband mellan värken och det du äter.

Välkommen!

———————————————————————————————————-

ORKA mer med en BRA START på dagen!

Hur är din tid INFÖR den fridfulla julen?

December är ofta en intensiv tid på året med mängder av avslutningar, julfester, julbak, julstädning, julpyntning och julhandel. Öka dina förutsättningar att orka allt detta med hjälp av HälsoBlomstras BRA START program.

Under tiden 1:a december – 21:a december erbjuder HälsoBlomstra dig en avkopplande och energigivande morgon, BRA START. BRA START kan bokas från kl.06.00 till kl.09.00 varje vardagsmorgon.

Pigga upp dig med att ta en morgonpromenad eller morgonjogg i HälsoBlomstras trygga sällskap som avslutas med en gemensam stretchstund och välgörande dryck. Koppla av med massage, öronljusbehandling eller bemöt dagen mer positivt med hjälp av en individanpassad blandning av Bachdroppar. Du kan också komma i bättre balans genom en Kinesiologibehandling. Allt för att din december 2012 ska bli den bästa.

Du som har Friskvårdscheckar kan använda dem till BRA START.

Prislista: Morgonpromenad/jogg med stretching + dryck + behandling (ca:1,5 h) 480 kr/pers. Behandling (40 min)                                                                                           400 kr/pers. Morgonpromenad/jogg med stretching + dryck (45 min)                          100 kr/pers.

ORKA mer, boka BRA START idag, RING 070- 672 51 61.

Information om de olika behandlingarna hittar du under rubriken, Behandlingar.

VÄLKOMMEN!

——————————————————————————————————–

Dags för julmat och årets ”gasfabrik”
Känner du igen det här? Du sitter bland släkt och vänner.  Julmiddagen är avklarad och du önskar att du valt att ta på andra kläder för magen växer, den ömmar och toaletten vore det bästa stället att sitta på, men nu ska du ju umgås…

Under julen äter vi mat som inte hör till vår vardag, mat som kroppen kan ha svårt att ta hand om och vi får symtom som gasighet, förstoppning eller diarré, illamående, huvudvärk eller dåsighet. För att hjälpa dig motverka denna minst sagt jobbiga situation har jag NU två prisvärda paketerbjudanden inför jul.

Produktpaketet: Består av Digestin och Adileum. Digestin ger stöd till matsmältningen och Adileum gynnar ämnesomsättningen och tarmfloran. NU 495 kr (ord.pris 573 kr).

Kinesiologi och Produktpaketet: Består av en kinesiologibehandling som balanserar ditt mage-/tarmsystem samt produkterna Digestin och Adileum. NU975 kr (ord.pris 1148 kr).

Extra BONUS! Måndagen den 17:e december håller samtliga företag i HälsoHuset kvällsöppet mellan kl. 17- 20. Under denna kväll erbjuder HälsoBlomstra avstressande och energigivande behandlingar. Du får 150 kr i rabatt på en sådan behandling om du bokar innan den 13:e december. Behandlingar du kan välja bland är: Öronljusbehandling, Ryggmassage och behandling med Dr.Bach´s blomsteressenser.

Välkommen med din bokning och eventuella frågor på 070- 672 51 61

—————————————————————————————————–

Höstmys med vänner – Ett erbjudande från HälsoBlomstra och Handtillverkat

I ditt hems lugna vrå kan ni få en trivsam och inspirerande stund vid pysselbordet OCH en avkopplande, energigivande behandling.

Ja det är sant! Du behöver inte gå ut i höstrusket, inte fixa fika eller diska, inte samla in pengar från kompisarna för att sedan hämta ut ett stort tungt paket, sortera och dela ut produkterna som vännerna beställt. Vi kommer till dig! Fikat har vi med oss och var och en betalar enkelt med kort direkt till oss. Eventuella varuleveranser sköter vi. Passa på att bara njuta i vänners goda sällskap med skratt och inspiration vid pysselbordet och sist men inte minst en avkopplande och energigivande behandling.

Gör så här: Ring oss och boka ett datum. Ring och bjud in dina härliga vänner. Meddela oss hur många ni blir och vilken pysselaktivitet ni valt.

Så här blir ditt Höstmys: Vi kommer hem till dig en stund innan dina vänner anländer. Vi förbereder höstmyset genom att ställa i ordning för pyssel, behandlingar och fika (vi sköter allt). När dina vänner kommit berättar vi kort om upplägget. Ni gör en av nedanstående pysselaktiviteter och fikar samtidigt som en och en får möjlighet att avlägsna sig en stund för att göra en behandling (se nedan). Höstmyset avslutas med att du som värdinna/värd får en gåva.

Behandlingar som erbjuds: Massage, Kinesiologi, Öronljus, Gua sha, Ansiktsdiagnostik, Dr.Bach´s blomsteressenser, Kostkonsultation eller Matintoleranstestning. (Mer inf. under rubriken behandlingar)

Pyssel som erbjuds: Grundkurser inom Decoupage, Korttillverkning, Julkortstillverkning, Julpyssel eller Scrapbooking. (Mer info på www.handtillverkat.se)

Vid bokning: När du bokat med oss får du en faktura på bokningsavgiften som är 475 kr. Avgiften ska vara betald sju dagar innan bokat datum. Dina vänner betalar en deltagaravgift på 495 kr. Deltagaravgiften kan betalas med kort eller Friskvårdscheckar då vi ses. Minst 4 deltagare plus värdinna/värd. Vi kör max 10 mil från Östhammars tätort.

Vi erbjuder Höstmys med kvalitet.

Välkommen med din bokning. HälsoBlomstra, Anneli Melander 070- 672 51 61 Handtillverkat, Åsa Lindstrand 070- 669 73 77

———————————————————————————————————-

Hjärtefrisk Livsstil- Ger friskare hjärta, kärl, kropp och sinne

Är du en av dem som dämpar dina hjärt- kärlsymtom med medicinering och tänkt göra det livet ut, då är det här ingenting för dig. Men om du vill komma till rätta med orsaken till dina hjärt- kärlproblem bör du läsa vidare.

Ola Wallström från Mera Mål AB har sagt till mig att det tar 3 veckor att ändra en vana, därefter är vanan förvärvad och går med automatik. Det enda som krävs av dig är alltså en stark vilja under tre veckor och du har skapat dig ett hälsosammare liv som medför bättre hjärt- kärlhälsa.

Jag hjälper dig konkret med kostomläggning samt att hitta en form av fysisk aktivitet som passar dig för att minska din stress. Är du fysiskt inaktiv idag, beror det på att du ännu inte kommit i kontakt med rätt träningsform. För att ytterligare öka dina möjligheter för minskad sjukdomsrisk behandlar jag med Vitamin- mineral och örtterapi.

Du kommer att få recept och tips på inköpsställen av bra matvaror. Jag lär dig också hur du ska tillaga maten för att bevara dess näringsinnehåll. Jag erbjuder dig kontinuerliga uppföljningar för att stimulera dig att fullfölja din hälsoresa tills du är redo att stå på egna ben. Du kommer till mig för att lyckas skapa en förändring i livet som leder till en friskare, piggare och gladare du.

Vill du i gemenskap och stöd av andra i liknande situation som du gå min kurs ”Friskare Livsstil”, har du nu chansen att göra det till ett förmånligt pris om du bokar din kursplats senast den 16 oktober. (Ord. pris 2475 kr, ditt pris före 16/10  är 1975 kr inkl. moms). För kursens genomförande krävs minst 4 deltagare. Läs mer om kursen under rubriken ”kurser”. www.halsoblomstra.se

Höstens kurstillfällen är torsdagar följande datum på tiden 18.30 – 20.00 och hålls i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar:

 1. 18 oktober: Introduktion, Behovet av en hälsosammare kost
 2. 25 oktober: Hälsosammare kroppssammansättning- Att hålla vikten
 3. 1 november: Miljögifter- Att sanera sin miljö och rena kroppen
 4. 8 november: Näringstillskott
 5. 15 november: Motion, träna för livet och stresshantering
 6. 22 november: Målbildsträning och förändringsprocessen
 7. 29 november: Snabbgenomgång av kurstillfällen som du missat

Anmäl dig senast tisdagen den 16 oktober på tel: 070- 672 51 61

Välkommen!

HälsoBlomstra Anneli Melander info@halsoblomstra.se 070- 672 51 61
———————————————————————————————————-

Med nya kunskaper kan du motverka din smärta!

-          Får jag lov?

-          Nej tack, jag har ont i ryggen.

Vill du tacka Ja till dansen? Just nu erbjuder jag dig att ta del av mina kunskaper om smärtlindring. Under perioden 19 september till 9 oktober håller jag två föreläsningar som presenterar olika infallsvinklar på hur du kan motverka smärta och för att du ska få råd som gäller för just dig ingår också en individuell rådgivning/behandling. Jag lär dig hur du i din vardag med enkla metoder som kosthållning och livsstil kan få mindre ont. En medveten individanpassad kosthållning i kombination med en hälsosammare livsstil stärker dig för en lång tid framöver, en värktablett blir verkningslös inom ett par timmar.

Kort om föreläsningarna:

Motverka inflammation och smärta: En berättelse om min egna ”hälsoresa”, från reumatisk värk och regelbundna besök hos reumatolog till friskskrivning och egen kontroll av mitt mående. Det finns kost som motverkar inflammationer och det finns kost som håller inflammationen vid liv. Kom och lär dig skillnaden.

Syra- Basbalansen: En intressant infallsvinkel för dig som lever med olika smärttillstånd, benskörhet och åderförkalkning, överansträngda njurar eller magsår. Ofta finns ett tillstånd av kronisk översyrning hos människor med dessa symtom och en ändring i syra- basbalansen blir då en ”vinstlott”.

Datum för föreläsningarna, boka ditt deltagande senast måndag den 24/9 via mail eller sms:

Motverka inflammation och smärta: Tors. 27:e september kl.18.30 i HälsoHuset på Slottsg.18 i Östhammar

Syra- Basbalansen:                                  Tors. 4:e oktober kl. 18.30 i HälsoHuset på Slottsg.18 i Östhammar

Din individuella rådgivning/behandling bokar du genom att ringa 070- 672 51 61

Paketpris just nu 700 kr(ord. pris 975 kr)

Välkommen!

———————————————————————————————————-

Tema- Är din mage som en uppsvälld kanonkula som pyser?

Hör du till dem vars tankar ständigt snurrar kring hur din mage sköter sig? Många gånger är det svårt att styra det med viljan, pyser det ut lite grand så pyser det ut och så hoppas man på att det inte stinker. Värst brukar det vara när man är på middagsbjudning eller sitter på ett viktigt möte, magen är öm, uppblåst och kanske låter den så där pinsamt och du mår inte bra. Vill du ha en förändring?

Magproblem kan bero på olika saker och under perioden 29 augusti till den 18 september kan du delta i HälsoBlomstras Mag-/Tarm hälsoprogram, välj att delta i programmet som helhet eller delar av det. Med dina nya kunskaper och genom att följa rekommendationerna kan du påverka din mage att bli mjukare och pysa mindre till följd att hela du mår bättre och kan fokusera på mötet och ha roligare på festen.

I programmet ingår: * Föreläsning om Matintoleranser samt matintoleranstest för 80 födoämnen * En kostkonsultation * En individuell behandlingsplan * Föreläsning om Adileum, ett kosttillskott som hjälpt många med Mag-/tarmproblem.

Prislista: * Hela programmet – 3500 kr * Föreläsning Matintoleranser och Matintoleranstest 80 födoämnen samt kostkonsultation – 2850 kr * Kostkonsultation och individuell behandlingsplan – 630 kr * Föreläsningarna, Matintoleranser och Adileum – 200 kr

Datum för föreläsningarna, anmäl dig senast den 4 september via mail eller sms. * Matintoleranser, torsd.  6 sep kl.19.00 i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar * Adileum, torsd.  13 sep kl.19.00 i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar

Välkommen till HälsoBlomstras Mag-/Tarm hälsoprogram!

Tillbaka till jobbet, hur känns det?

Nu kan du få hjälp att hantera känslorna av semesterbesvikelse och jobbångest samt stressen och sömnlösheten som kommer när du känner att du inte har riktig koll på läget. Med Dr. Bachs blomsteressenser kan du hämma negativa sinnesstämningar och känna dig mer avspänd och i bättre mental balans.

Med kinesiologi som redskap testar jag fram vilka bland de 38 blomsteressenserna som just du har användning av. Du får din blandning i en pipettflaska, blandningen intas med fördel oralt men går också att massera in i huden eller droppa i badvattnet. Metoden är enkel, effektiv och säker.

Boka tid för att få en personligt anpassad blandning av Dr. Bach´s blomsteressenser innan den 28 augusti och få en Ryggmassage på köpet. (Utprovningen av blomsteressenser och ryggmassage sker vid samma tillfälle, det krävs alltså inte två besök).

Hjärtligt välkommen med din bokning och dina eventuella frågor på 070-672 51 61.

Pris: 315 kr

Sommartips 2012!

Klicka på den blålila rubriken ”Sommartips 2012″ så får du tips som kan göra din sommar mer njutbar.

Sommartips 2012 

Nu finns COOLmat- dynan som ger dig svalka

Nu kan du få ett slut på svettiga lakan, det eviga springet upp för att duscha och tjatet från din partner om att stänga fönstret.

Coolmat ger dig lugn och ro, ja, den svalka du längtar efter.

Coolmat är en dyna innehållande en gel som ger svalka upp till 5 timmar, den är enkel att använda och kräver ingen el för att kylas. Dynan håller 3-4 grader lägre temperatur än din kropp och säljs med 3 års garanti.

Albrektsmässa 2012

Nu är förberedelserna i full gång, helgen 26 – 27 maj hittar du HälsoBlomstra i Hälsotältet (plats nr.24) på Albrektsmässan. Om du besöker mässan missar du inte de förmånliga erbjudandena, HälsoBlomstra kommer bl.a. ha bra pris på den nylanserade produkten Adileum och genomförandet av HälsoProfil, allt för att du ska må ditt bästa i sommar och framöver. Naturligtvis kommer du också hitta presenten till mor hos HälsoBlomstra, Morsdag är ju söndagen den 27 maj.

Om du svarar på Hälsotältets tipsfrågor har du också chansen att vinna fina priser i hälsans tecken, vi är 9 hälsoföretag som tar väl hand om dig.

Albrektsmässan är en mässa som arrangeras vart tredje år av Östhammars företagarförening på Sjötorget i Östhammar.

Albrektsmässans öppettider:

Lördag 26 maj kl. 10 – 17

Söndag 27 maj kl. 10 – 15

Välkommen!

HälsoBlomstra lanserar ny Mag-/tarm produkt på 60+ Mässan i Uppsala

Ny Mag-/tarm produkt

Vill du öka ditt välbefinnande och livskvalité? Då kan jag varmt rekommendera dig att börja använda vår nya produkt, Adileum, en produkt innehållande naturliga och goda mikroorganismer. (läs mer här www.aprobia.se)

Produktlanseringen äger rum på 60+ mässan NU den 29- 30 mars, mässan är öppen kl. 10-16 båda dagarna, ni hittar oss i monter A:9 på Fyrishov i Uppsala.

Välkommen!

Stressless evening

Önskar dig och dina bekanta Välkomna till ”Stressless evening” nu på torsdag den 26:e april kl. 18- 21 i HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar. ”Stressless evening” ger dig härlig avkoppling till förmånligare priser. Vi bjuder samtliga besökare på smarrigt tilltugg och de 5 första får en gåvopåse. Vi är fyra företag som hjälper dig att stressa av på olika sätt:

Detta erbjuds:

HälsoBlomstra- Erbjuder en skönt avslappnande öronljusbehandling

Firma E Lindstrand- Låter dig prova på hudvård med Aloe Vera produkter från Forever Living

Party Lite- Har ett stort urval av ljus som sprider harmoni

Handtillverkat- Visar hobbymaterial för din skaparglädje

Vidare har jag ett tips till dig som är känslig mot pollen, ett tips som jag själv använt mig av under de senaste vårarna. Det är att under pollen-säsongen ta PollaZym som hjälper kroppen att bryta ned pollenproteinerna och på så sätt hämma besvären. Vill du ha ännu bättre resultat kombinerar du PollaZym med Adileum. Dessa två produkter finns nu på HälsoBlomstras hyllor till ditt förfogande. Vist vore det skönt att obehindrat kunna ta långa promenader i vårsolen?

Huvudvärk / Migrän

Varför ska du acceptera att bli hindrad i din vardag av Huvudvärk / Migrän?

Du ska inte behöva avboka dina planerade aktiviteter jämt och ständigt för att huvudet bankar.

Att äta mycket smärtlindrande medicin är en belastning för kroppen, därför lär jag under denna temaperiod ut enkla och effektiva metoder för att motverka huvudvärk och migrän.

NU och framtill den 14 mars ger jag ett specialpris till dig som bokar 3 ”Temabehandlingar” (ord.pris 1725 kr, specialpris 1500 kr)

Välkommen!

HälsoBlomstras Sluta rökaprogram

Ett nikotinfritt program som ger dig en mångfald av handfasta metoder som underlättar att uppnå ett liv som rökfri

I programmet ingår bl.a. följande:

 • Tillgång till flera nikotinfria metoder för att minska abstinens
 • Kinesiologibehandling som underlättar rökstopp
 • Möjlighet till att avlasta kroppen från bl.a. tungmetaller med ört- och näringsterapi
 • Kostråd för att undvika att trigga igång röksug samt uppnå en bättre näringsstatus och hälsa

Programmet består av 3 träffar, varav 2 gruppmöten och 1 individuell träff . Gruppmötena är 1,5 h och den individuella träffen 1 h.

För att underlätta för dig som deltar i programmet kommer du vid varje tillfälle få ett programmaterial att behålla, på så sätt kan du i lugn och ro repetera och gå tillbaka till det som vi pratat om på träffarna.

Pris: 1700 kr inkl.moms/deltagare, minimiantal för programgenomförande är 4 deltagare. (Kostnad för ev. kosttillskott tillkommer)

Lokal: HälsoHuset på Slottsgatan 18 i Östhammar alt. lokal tillhandahållen av programdeltagare.

När: På kvällstid, tid och datum ännu inte bestämt.

Anmälan: Anmäl dig via mail till info@halsoblomstra.se senast den 23.e januari.

Programhållare: Jag som leder programmet heter Anneli Melander. Jag är utbildad Hälsorådgivare, Kostkonsult och Kinesiolog och driver företaget HälsoBlomstra. Inom mitt företagande arbetar jag som utbildare och behandlande terapeut. När du deltar i mina kurser, program och föredrag får du också ta del av min pedagogiska bakgrund, jag har många års erfarenhet av att leda grupper.

Välkommen till programmet som inspirerar till ett liv som rökfri!

ÖPPET HUS 12/2

För att du ska kunna ge bort en gåva med extra omtanke till dina nära och kära på Alla hjärtans dag håller HälsoHuset ÖPPET HUS nu på Söndag den 12:e februari mellan kl. 17- 20. HälsoHuset hittar du på Slottsgatan 18 i Östhammar.

Denna dag får du som köper presentkort hos HälsoBlomstra en Ryggmassage på köpet. Du bokar tid för din ryggmassage, den kommer inte att erbjudas under Öppet Hus dagen.

Medverkande företag under ÖPPET HUS är:

HälsoBlomstra

Handtillverkat

Ljuskällans Healing

Firma E Lindstrand

Välkommen

Årets Julklapp!

Den perfekta Julklappen till din vän eller dig själv är i år en Spa-Biljett för endast 650kr. Två behandlingar, enklare förtäring samt att tillverka något vackert i härligt hobbymaterial ingår i priset.

Spa-Dagen är den 29/12, biljetter finns med ankomsttiderna 13.00, 15.00 och 17.00. Besöket tar ca: 2 h.

Köp biljetter hos HälsoBlomstra, Anneli Melander, tel. 070-672 51 61.

I år är det 6 företagare som medverkar, det gör att du kan välja mellan 14 olika behandlingar.

* Kinesiologibehandling                  * Ansiktsdiagnostik

* Otopati/ Öronljusbehandling       * Gua Sha

* Tst                                            * Healing

* Medial vägledning                       * Mini face

* Fot spa                                      * Satin Body

* Klassisk massage                        * Fotmassage

* Massage med eteriska oljor        * Yogisk djupandning

För utförligare information, kontakta Anneli Melander på HälsoBlomstra:

info@halsoblomstra.se eller 070- 672 51 61

Välkommen önskar

HälsoBlomstra, Anneli Melander          AWeK Hälsa & Utveckling, Anneli Kekkonen

Handtillverkat, Åsa Lindstrand           InHealth Massage & Friskvård, Ingela Johansson

Magic Beauty, Sylva Järvström      Ljuskällans Healing, Elisabeth Granskog

Känn dig mer glädjerik

Viste du att du med enkla metoder kan hämma den nedstämda höstkänslan?

Vad är det som skiljer sommaren från övriga årstider? Jo, vårt sociala beteende, kostvanor och utomhusvistelse. Vi dukar upp en picknick med mycket frukt och grönt i samvaro med goda vänner under solens strålar. Solens strålar bidrar till att du bildar D-vitamin, ett vitamin som är involverat i många av kroppens vitala processer. Frukt och grönt ger kroppen tillgång till vitaminer, mineraler och växtämnen som du mår bra. Trevliga stunder och goda skratt tillsammans med vänner hjälper kroppen att producera endorfiner som gör att du känner dig riktigt glad.

Utmaningen är att ge kroppen av dessa goda ting även under årets övriga årstider.

HälsoBlomstra erbjuder nu Kostkonsultation med en ryggmassage på köpet och för att du ska bli ännu gladare rekommenderar jag att du går HälsoBlomstras kurs ”Friskare Livsstil”, då får du både nya insikter och bekanta.

Under rubrikerna Kostkonsultation och Kurser hittar du mer information.

Varmt välkommen med din bokning och eventuella frågor på 070- 672 51 61

Nu finns COOLmat- dynan som ger dig svalka

Nu kan du få ett slut på svettiga lakan, det eviga springet upp för att duscha och tjatet från din partner om att stänga fönstret.

Coolmat ger dig lugn och ro, ja, den svalka du längtar efter.

Coolmat är en dyna innehållande en gel som ger svalka upp till 5 timmar, den är enkel att använda och kräver ingen el för att kylas. Dynan håller ca: 3-4 grader lägre temperatur än din kropp och säljs med 3 års garanti.

Köp din COOLmat hos HälsoBlomstra innan den 1:a november och få en skön ryggmassage på köpet.

Välkommen med din tidsbokning på 070- 672 51 61

Skönare fötter

När du googlar på fot problem finner du lösningar av typen ilägg och rymligare skor och det känns naturligtvis skönare att avlasta sina ömmande fötter. Som Kostkonsult och
Kinesiolog erbjuder jag en kompletterande behandling till detta.

Flertalet fot besvär beror på inflammation, inflammation kan hämmas med medveten kosthållning och Ört-/Näringsterapi. Din smärtande häl kan bero på lagrat kalk som bildat en hård sporre i hälen, det kan då vara värt ett försök att lösa upp och avlägsna
kalket med kosttillskott och en mer basbildande föda. Vidare kan fötterna bli
hjälpta av Kinesiologiskbehandling av muskler och akupunkturpunker.

För ett bättre resultat med aktivare liv till följd, hjälp dina fötter ur en ny
infallsvinkel. Fram till den 4:e oktober erbjuder jag ett paketpris på två
behandlingar för endast 980 kr, ord. Pris är 575 kr/ behandling. Under denna
period samarbetar jag dessutom med Sko Hörnan i Östhammar, där får du 15 % rabatt på div. avlastande produkter för dina fötter.

Nu kan du se fram emot en tid med skönare höstpromenader.

Boka din tid på 070- 672 51 61

Välkommen : )

Tillbaka till jobbet, hur känns det?

Nu kan du få hjälp att hantera känslorna av semesterbesvikelse och jobbångest samt stressen och sömnlösheten som kommer när du känner att du inte har riktig koll på läget. Med Dr. Bachs blomsteressenser kan du hämma negativa sinnesstämningar och känna dig mer avspänd och i mental balans.

Med kinesiologi som redskap testar jag fram vilka bland de 38 blomsteressenserna som just du har användning av, ofta rör det sig kring 3- 5 st. Du får din blandning i en pipettflaska, blandningen intas med fördel oralt men går också att massera in i huden eller droppa i badvattnet. Metoden är enkel, effektiv och säker.

Boka tid för att få en personligt anpassad blandning av Dr. Bach´s blomsteressenser innan den 6 september och få en Ryggmassage på
köpet.
(Utprovningen av blomsteressenser och ryggmassage sker vid samma tillfälle, det krävs alltså inte två besök).

Hjärtligt välkommen med din bokning och dina eventuella frågor på 070-672 51 61.

Pris: 315 kr

Bevara husfriden, behandla din PMS!

Jag erbjuder en metod som är enkel, effektiv och säker. När du känner att din PMS bråkar med dig behöver du bara ringa och boka en tid för att få komma och lägga dig på min behandlingsbänk, väl hos mig gör jag jobbet. Jag behandlar genom att med fingertryck stimulera specifika akupunkturpunkter, många upplever förbättring redan efter första behandlingen. Är din PMS väldigt kraftfull kompletterar jag behandlingen med ört- /näringsterapi.

Du bokar din tid genom att ringa 070- 672 51 61

NU får du två behandlingar för endast 985 kr (Ord.pris 575 kr/behandl.)

Låt mig berätta. För en tid sedan blev jag uppringd av en rådlös kvinna som berättade att hon under en längre tid haft PMS. Omgivningen klagade på hennes uppförande men själv upplevde hon att mycket litet av det enorma som kändes faktiskt märktes, hon var som en vulkan med ett något för litet lock på. Denna kvinna har nu varit hos mig och fått behandling två gånger, efter första behandlingen var nästan all hennes PMS borta, bara lite lätt huvudvärk. Både hon och jag väntar nu med spänning på att utvärdera
resultatet av behandling nummer två.

Välkommen!

Bättre sömn

Har du svårt att sova och provat knep som att räkna får, dricka varm mjölk eller en kopp örtte mm och ändå ligger vaken och skruvar på dig? Då kan du få min hjälp att se över dina kostvanor, kosten påverkar din vakenhet och trötthet som exempel kan nämnas kaffe och snabba kolhydrater.

Jag sänder dig en Hälsoprofil och en mat- och dryckesdagbok för 3 dagar som du fyller i och skickar tillbaka till mig. Jag analyserar det du skrivit och gör en behandlingsplan med rekommendationer kring kost, livsstil, behandlingsformer samt eventuellt intag av kosttillskott.

Varmt välkommen med din tidsbokning på tel. 070- 672 51 61

Urinvägsproblem

Du har nog provat diverse penicillinkurer, tranbärsjuice, citronvatten och äppelcidervinäger, också knepet med ull-underbyxor förstås. Nu erbjuder jag dig en annan metod, att ta del av min kunskap kring vad en ”symtommedveten” kosthållning kombinerat med örtterapi och kinesiologibehandlingar kan göra för dig. Under perioden 4:e till 24:e maj är mitt huvudfokus att hjälpa just dig till ett liv fullt av aktivitet med mindre ”svid” och läckage.

Du erbjuds ett paketpris på två behandlingar för endast 980 kr, det är ca:15 % rabatt på normalpriset.

Du bokar tid genom att ringa 070- 672 51 61

Välkommen!

Besväras du av pollen?

Vi går mot ljusare tider med vårsol och grönska, härligt tycker många medans andra vandrar runt som i dimma, trötta, yra och med svullna ögon och rinnande näsa. Det kan också klia i svalget, vara svårt att andas och en del får eksem. Men viste du att de allergiframkallande proteinerna i pollen liknar proteiner i maten och att detta kan leda till kryssreaktioner?  Genom att sanera den totala IgG (= antikroppar som reagerar vid överkänslighet) reaktionen i kroppen samt att ge stöd till de kroppsegnafunktionerna med kosttillskott avtar Pollenbesvären och till följd av det också Kryssreaktionen.

HälsoBlomstra identifierar de födoämnen du är känslig mot och hjälper dig med kostomläggningen samt ger dig råd om kosttillskott, så att även du kan uppleva våren med mera glädje!

Våren när jag skulle fylla 14 fick jag en kraftig reaktion på Björkpollen, kort därefter märkte jag att det kliade i svalget när jag åt Äpplen. Många år av medicinering följde både med receptfritt och receptbelagt och hela vårarna vistades jag mestadels inomhus. Nu, de senaste 5 åren, efter en kostomläggning och symtomspecifik behandling med Örter och Näring, är mina besvär så milda att jag kan löpträna utomhus året runt.

Boka tid för identifiering av födoämnesöverkänslighet:

HälsoBlomstra, Anneli Melander Tel: 070- 672 51 61 

Lev friskare!

Många människor har SyndromX, ett tillstånd då man upplever sig symtomfri men inne i kroppen är det full aktivitet, det negativa kolesterolet ökar, insulinkänsligheten minskar, ökad inflammation osv. Skapa dig förutsättningar för att leva ett hälsosamt liv. Genom att mäta din Kroppssammansättning får du vetskap om olika förhållanden i din kropp (BMI, Totalt kroppsfett, Viceralt fett= fett kring de inre organen, Skelett muskulatur och din Energiförbrukning i vila). Dessa förhållanden ger dig en indikation på om du har tendens att utveckla sjukdom i framtiden. Jag mäter din kroppssammansättning för att du ska kunna förebygga detta och fortsätta på en bana mot ökad friskhet.

Mätningen av din Kroppssammansättning är enkel, utan stick och går snabbt att göra, på bara en minut vet du läget och med mina konkreta råd kan du direkt börja göra enkla förändringar som bidrar till en friskare, hälsosammare du. Vid uppföljningen gör jag mätningen igen och du kan se skillnaden, svart på vitt.

För varje mätning av kroppssammansättning under Temaperioden, 23 mars till 12 april, ger jag 50 kr till de behövande i Japan, så nu kan du förändra både ditt och andras liv till mer positivt!

Varmt Välkommen med din tidsbokning på 070- 672 51 61.

HälsoProfil, Tema 2/3- 22/3

Du vet väl att du är unik, det finns ingen annan människa på hela jordklotet som är precis som du! Det här är anledningen till varför olika personer kan få så olika resultat när de gör samma grej. Kanske har du en kompis som har provat på en viss diet eller träningsform och blivit jätte nöjd, sedan gör du samma sak men märker inte någon större skillnad jämfört med tidigare. Det hela beror på att ni är olika!

Du vill ha råd som passar för dig och det får du genom att göra HälsoBlomstras Hälsoprofil som kompletteras med en tre dagars mat- och dryckesdagbok. Jag analyserar dina svar och gör en individanpassad behandlingsplan, allt för att du ska lyckas uppnå det du önskar. Det kan vara ökad livslust, plattare mage, reducerad värk, bättre sömn mm.

Under perioden 2 – 22 mars råder Paketpris på ditt första besök samt en uppföljning för endast 1000 kr. Du kommer också att få en present!

Matintolerans, Tema 9/2- 1/3

Du äter varje dag, eller hur? Men har du tänkt på hur du påverkas av maten? De flesta vuxna människor vet att för mycket alkohol ger dem huvudvärk, detta är du medveten om. Det du kanske inte viste är att även mat kan orsaka huvudvärk/ migrän men också ledbesvär, muskelsmärtor, nedstämdhet, hyperaktivitet och hudproblem mm. Problemen får du för att du äter sådant du inte tål.

Tänk dig att du har vetskapen om vilka födoämnen som gör att du mår dåligt. Med denna vetskap kan du välja hur du ska må, att äta det eller inte äta det. Med andra må bättre eller sämre.

Jag identifierar dina födoämnesintoleranser och hjälper dig att anpassa din kost därefter och som pricken över i:et får du också behandling med örter, vitaminer och mineraler.

För mig har vetskapen om vilken mat jag tål och inte haft stora konsekvenser, från att ha varit nära medicinering för både depression och reumatiskvärk väljer jag idag att äta individanpassat och jag är pigg och glad, lever ett aktivt liv och springer ca:1- 2 mil/ vecka.

Testa dig för 80, 120 eller 200 olika födoämnen med Food Print (ett stick i fingret). Under Temaperioden 9/2 till 1/3 har du 20 % rabatt på Konsultationen vid testtillfället samt möjlighet att lyssna till min föreläsning i ämnet gratis. Föreläsningarna är i HälsoHuset i Östhammar på nedanstående datum och tider, det är obligatorisk anmälan genom att ringa mig.

Söndag den 13/2 kl. 19- 20

Onsdag den 16/2 kl. 19-20

Söndag den 20/2 kl. 15-16

Tidsbokning: HälsoBlomstra, Anneli Melander 070- 672 51 61

Åka Vasaloppet med glädje! Tema 19/1 – 8/2

Du vill vara frisk, stark och uthållig men är ofta förkyld, trött och sliten och då blir den där drömmen om att åka Vasaloppet en enda pina.

Anta utmaningen och gör det helhjärtat, bli stolt och glad. Du kan inte vänta längre, ska det bli roligt måste du förbereda dig och börja NU. Känns det tungt? Ta min hjälp, jag erbjuder nu (19/1- 8/2) Vasaloppsåkare 15 % rabatt på Konsultation där vi ser över kost, träning och vila utifrån dina individuella förutsättningar och mål. 

 • Du vill vara frisk för att kunna träna
 • Du vill vara frisk på tävlingsdagen
 • Du vill vara frisk även tiden efter Vasaloppet

Jag hjälper dig att skapa förutsättningar för detta! 

Tidsbokning: HälsoBlomstra, Anneli Melander 070- 672 51 61

Stresshantering, Tema 8- 28 december

Det här med stresshantering känns väldigt uttjatat, du vet vad du ska göra men…gör du det? Vad är det som gör att du gång på gång ”trillar” dit, du sover inte, hjärtat slår ojämna slag, händerna darrar som asplöv, du andas knappt och du är irriterad och ofokuserad. NU är det dags att GÖRA det du vet att du borde och den här gången kommer du att lyckas bryta mönstret eftersom du tar professionell hjälp.

Jag erbjuder dig ett paketpris (se nedan) på 4 behandlings-/konsultationstillfällen där vi gör en Hälsoprofil som jag sedan analyserar och ger rekommendationer utifrån, syftet med detta är att du ska få det stresshanterings program som passar dig och inte några generella råd som du inte brinner för och som därför rinner ut i sanden. Med hjälp av Kinesiologibehandlingar och återkommande träffar kommer du ha lättare för att genomföra programmet och risken för ”återfall” minimeras.

Den 16 december arrangerar jag en TemaKväll tillsammans med Elisabeth Granskog. För endast 100 kr kommer vi under denna kväll ge dig ny inspiration, härlig avslappning, en smakupplevelse och gemenskap samt ett fantastiskt erbjudande till HälsoHusets Spa-dag och Spa-Kväll som äger rum den 29:e och 30:e december.

TemaKvällen är den 16 december kl. 18.30- 20.30 i HälsoHuset på Slottsg. 18 i Östhammar. Anmäl ditt deltagande till mig på tel. 070- 672 51 61 senast den 14 december.

Ditt Paketpris på 4 behandlings-/konsultationstillfällen är förmånliga 1600 kr, normalt pris är 2000 kr.

Du går en fröjdefull jul tillmötes : )

Hjärt- Kärlproblem, Tema 17/11 – 7 / 12

Är du en av dem som dämpar dina hjärt- kärlsymtom med medicinering och tänkt göra det livet ut, då är det här ingenting för dig. Men om du vill komma till rätta med orsaken till dina hjärt- kärlproblem bör du läsa vidare. 

Ola Wallström från Mera Mål AB har sagt till mig att det tar 3 veckor att ändra en vana, därefter är vanan ”invand” och går med automatik. Det enda som krävs av dig är alltså en stark vilja under tre veckor och du har skapat dig ett hälsosammare liv som medför bättre hjärt- kärlhälsa. 

Jag hjälper dig konkret med kostomläggning samt att hitta en form av fysisk aktivitet som passar dig för att minska din stress. Är du fysiskt innaktiv idag, beror det på att du ännu inte kommit i kontakt med rätt träningsform. För att ytterligare öka dina möjligheter för minskad sjukdomsrisk behandlar jag med Vitamin- mineral och örtterapi. 

Du kommer att få recept och tips på inköpsställen av bra matvaror. Jag lär dig också hur du ska tillaga maten för att bevara dess näringsinnehåll. Jag erbjuder dig kontinuerliga uppföljningar för att stimulera dig att fullfölja din ”resa” tills du är redo att ”stå på egna ben”. Du kommer till mig för att lyckas skapa en förändring i livet som leder till en friskare, piggare och gladare du. 

Vill du i gemenskap och stöd av andra i liknande situation som du gå min kurs ”Friskare Livsstil”, har du nu chansen att göra det till ett förmånligt pris om du bokar din kursplats senast den 22 november. (Normalpris 1600 kr, ditt pris före 22/11 är 1300 kr inkl. moms). OBS! Din anmälan är bindande. Läs mer om kursen här på hemsidan under rubriken kurser och föreläsningar.

Höstens kurstillfällen är följande datum på tiden 18.30 – 20.30:

1.     onsdag den 24 nov.

2.     tisdag den 30 nov.

3.     torsdag den 2 dec.

4.     tisdag den 7 dec.

5.     torsdag den 9 dec.

6.     torsdag den 16 dec.

Välkommen!

Öronsus och andra Öronproblem, Tema 27/10 – 16/11

Om det bara kunde bli tyst, du kan inte koncentrera dig och inte sova. Du blir irriterad och känner dig trött och nedstämd. Du känner dig spänd i kroppen och livet är inte kul. 

Viste du att tinitus kan vara en biverkning av vissa läkemedel och att du genom att använda alternativa metoder kan eliminera risken för öronsus? Massage och behandling med Dr.Bach´s blomsteressenser samt örtterapi är bra alternativa metoder som kan bidra till mindre sus och naturligtvis också högre energinivå, mindre muskelspänningar, bättre sömn och helt enkelt en piggare och gladare du.

Ett annat smärtsamt öronproblem är Öroninflammationer och det är inte bara smärtsamt utan också mycket irriterande för får man en så får man ofta fler. Men tänk om det är så enkelt att slippa undan besvären som att ändra kosthållningen. På www.helhetsdoktorn.nu kan du läsa att senare forskning påvisar att det är vanligt med födoämnesintoleranser vid öronproblem. Med ”Food Print metoden” testar jag dig för matintolerans och därefter hjälper jag dig att lägga om kosten samt behandlar dig med örtterapi. Med Food Print får du veta vad du inte tål och slipper på så sätt långa perioder av försök med att undvika det ena efter det andra med enbart en gissning till grund. 

Bra att veta är att om ditt Food Print test inte påvisar någon födoämnesintolerans får du 100 % av pengarna tillbaka! 

Under Temaperioden har du 10 % rabatt på temarelaterade produkter. Jag ger dig också 15 % rabatt på ”Temabehandlingar” mellan 27/10 – 4/11. 

(Klicka på länken nedan för detaljerad information om ”Örtprodukterna”)

www.halsoblomstrablog.wordpress.com 

Välkommen!

Hudproblem, Tema 6- 26/10

huden kan vi se tydliga tecken som talar om hur vi mår, det är allt från ytliga blodkärl, finnar, eksem, psoriasis till lätta rodnader, narighet och linjer mm. Många gånger känns det genant och du känner dig hindrad i din vardag, du vill gå i T-shirt, kjol eller kortbyxor men gör det inte för du vill inte visa… Kanske struntar du till och med att gå på den där festen för att just nu är ansiktet fullt av utslag.

Under den här temaperioden samarbetar jag med Sylva Järvström från Magic Beauty, tillsammans arbetar vi med helheten och på så sätt får du det bästa resultatet. Sylva arbetar med Hudvård och Make up, hon hjälper din hud utifrån och in. Jag hjälper din hud inifrån och ut genom att analysera dina Kostvanor för att kunna göra förändringar som leder till en friskare och fräschare hud.

Vi arrangerar temakvällar enligt följande: 

Torsdag 14/10- Kl.19.00- Kost och kosttillskott för hälsosam hud!

                           Kl.20.00- Starta eget med hudvård!                      

Måndag 18/10-Kl.19.00 Ansiktsdiagnostik och individanpassad Hudvård 

Onsdag 20/10- Kl.19.00 Ansiktsdiagnostik och individanpassad Make up   

Under perioden 6- 26 oktober ger jag dig 10 % på temarelaterade produkter (se bloggen, www.halsoblomstrablog.wordpress.com) samt 100 kr rabatt på en Ansiktsdiagnostik (350 kr – 100 kr = ditt pris endast 250 kr

Välkommen! 

 

 Förstoppning, Tema 15/9 – 5/10 

Viste du att du bör bajsa 3 gånger per dag (åtminstone 1 gång/dag) och att allt annat räknas som Förstoppning? 

Förstoppning skapar ett ”förgiftningstillstånd” i kroppen och några av följderna kan vara illamående, yrsel, trötthet, huvudvärk, smärta i mage och analöppning, avförings läckage mm. Långvarig förstoppning kan också leda till allvarligare sjukdom och svårare besvär från tarmen som kräver operativa ingrepp. 

Genom att massera på specifika regioner på kroppen samt att kombinera med örtterapi ger jag dig den hjälp du behöver. Detta är effektivt och skonsamt och ”slår” inte ut de kroppsegna funktionerna.

10 % rabatt på temarelaterade produkter och Paketpris på 3 ”Temabehandlingar”  gäller under perioden 15 sep – 5 okt. (På min blogg hittar du information om produkterna) 

www.halsoblomstrablog.wordpress.com

Tema 25/8 – 14/9 Huvudvärk / Migrän 

Varför ska du acceptera att bli hindrad i din vardag av Huvudvärk / Migrän? 

Du ska inte behöva avboka dina planerade aktiviteter jämt och ständigt för att huvudet bankar.

Att äta mycket smärtlindrande medicin är en belastning för kroppen, därför lär jag under denna temaperiod ut enkla och effektiva metoder för att motverka huvudvärk och migrän. 

Jag hjälper dig att hitta grundorsaken till varför din huvudvärk / migrän uppkommer, med den vetskapen kan du framöver undvika ”anfallen” 

10 % rabatt på temarelaterade produkter gäller under perioden 25 aug- 14 sep samt ett rabatterat pris till dig som bokar 3 ”Temabehandlingar”.

Tema 4 – 24 aug, Återkommande urinvägsproblem

Sätt STOPP för återkommande urinvägsproblem! Det är MÖJLIGT! 

Måste du vara beredd att ta ”smällen” för att kunna göra det du vill? Aktiviteter som bada, basta, ha sex, sitta på stenklipporna, cykla mm, sådant som ger livet kvalitet. Vill du göra detta oftare och utan negativa konsekvenser? Under perioden 4:e till 24:e augusti är mitt huvudfokus att hjälpa just dig till ett liv fullt av aktivitet utan ”svid”.

10 % rabatt på dessa temarelaterade produkter under temaperioden. 

Kom också och titta i mitt skyltfönster, kan du svaret på frågan har du chans att vinna ett tillfälle med Ansiktsdiagnostik. 

Välkommen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>